Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-12-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 13.05 uur
Mannen aangehouden

MAARSSEN Twee mannen van 45 en 46 jaar uit Utrecht zijn zaterdagmorgen 8 december aangehouden op verdenking van diefstal/verduistering van goederen uit een bedrijf.

De directie van het bedrijf had al eerder geconstateerd dat er steeds op onverklaarbare wijze goederen verdwenen. Zij sloot niet uit dat dit mogelijk door eigen werknemers gedaan zou kunnen worden waarop een intern onderzoek werd ingesteld.

De twee mannen werden kort daarna op heterdaad betrapt bij het inladen van goederen in de auto van een van hen waarop de politie werd ingeseind.

Bij nader onderzoek in de woningen van de twee mannen werden diverse goederen uit het bedrijf aangetroffen. De twee verklaarden dat zij deze goederen ook hadden weggenomen uit het bedrijf.

Het ging voornamelijk om persoonlijke verzorgingsproducten. De goederen vertegenwoordigden een waarde van ongeveer 15.000 gulden. De twee mannen zitten voorlopig vast voor nader onderzoek en zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Man schiet verboden vogels dood

TIENHOVEN/WESTBROEK Bij een controle van een jager in de Molenpolder op zaterdagmorgen 8 december bleek dat de man een kolgans en diverse holenduiven had doodgeschoten. Deze vogels zijn echter beschermd volgens de Vogelwet.

De jager, een 42-jarige man uit Zeist, was in het bezit van een geldige jachtakte en was ook bevoegd om in dat gebied te mogen jagen. De man verklaarde dat hij niet met opzet de kolgans en holenduiven had doodgeschoten. De kolgans zou deel hebben uitgemaakt van een groep nijlganzen en over de holenduiven verklaarde de man dat hij vermoedde dat het houtduiven waren.

Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. De dode beschermde vogels zijn inbeslaggenomen.

Automobilisten onder invloed

MIJDRECHT Een 36-jarige automobilist uit Wilnis is zaterdagnacht 9 december betrapt op het rijden onder invloed.

Politiemensen zagen dat de man kleefde op de provinciale weg N201 waarop hij aan de kant werd gezet. Uit de uitslag van de ademanalyse bleek dat de man 2 promille alcohol in zijn lichaam had, reden om het rijbewijs in te vorderen. MAARSSEN Een 30-jarige automobilist uit Soest is zaterdagnacht 9 december op de Maarsseveensevaart betrapt op het rijden onder invloed.

Politiemensen zagen dat de man zonder verlichting reed in zijn auto reed en aan de voorzijde was geen kentekenplaat aangebracht. De man bleek 2 promille alcohol in zijn lichaam te hebben waarop het rijbewijs werd ingevorderd.

Een 64-jarige automobilist uit Maarssen is zaterdagnacht 9 december betrapt op het rijden onder invloed. Een getuige had de man slingerend zien rijden over de Sweserengseweg en seinde de politie in. Die kon de man op de Nassaustraat onderscheppen. Na de ademanalyse bleek dat 1,25 promille alcohol in zijn bloed had.