Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-12-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 14.30 u) Zondag, 9 december 2001

District Maastricht

Maastricht; onder invloed
De politie heeft het rijbewijs van een 33-jarige automobilist uit Maastricht ingevorderd. Bij controle afgelopen zaterdagavond op de Maagdendries in Maastricht bleek dat hij onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.
Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 03.00 uur vond op de Franciscus Romanusweg in Maastricht een aanrijding plaats. Een 30-jarige automobilist uit Meerssen botste door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een andere auto (alleen blikschade). Bleek dat de man onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; aangehouden
De politie heeft afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Boschstraat in Maastricht een viertal jongens (16 en 17 jr) uit Maastricht aangehouden. Die worden ervan verdacht, vermoedelijk uit balorigheid en baldadigheid op de Catharinastraat op geparkeerde autos te zijn gesprongen / gelopen waardoor die lichte deukschade opliepen. De vier verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hen op.
Op de Gubbelstraat heeft de politie vannacht een 20-jarige man uit Maastricht aangehouden. De politie was na een melding van een ruzie doende op de Gubbelstraat toen de Maastrichtenaar zich daarmee bemoeide. Ondanks herhaalde sommaties zich te verwijderen en door te lopen weigerde hij dat / deed de Maastrichtenaar dat niet. Daarop heeft de politie de verdachte aangehouden waartegen hij zich echter verzette en zelfs naar de agenten schopte en sloeg. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
Afgelopen zaterdagavond hield de politie een 35-jarige Maastrichtenaar aan. Middels het cameratoezicht zag de politie de man op de Boschstraat in het openbaar urineren. Toen de politie vervolgens hem daarop aansprak en wilde aanhouden, liep hij er vandoor. Echter hij kon snel in de kraag worden gevat en naar het politiebureau worden overgebracht. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.