Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-12-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.45 u) Zondag, 9 december 2001

District Heerlen

Heerlen; controle over auto kwijt De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 79-jarige vrouw uit Heerlen. Die stapte afgelopen zaterdagmiddag op de Weltertuijnstraat in Heerlen in haar auto en raakte bij het wegrijden vermoedelijk de beheersing van haar auto kwijt waarbij ze tegen een geparkeerde auto botste (die vervolgens weer tegen andere geparkeerde autos doorschoot/botste), vervolgens volgas via een trottoir een kerstboom omver reed en bij het ontwijken van een voetgangster vervolgens weer tegen een geparkeerde auto botste (welke ook weer tegen andere geparkeerde autos botste) en tot stilstand kwam. De politie vermoedt dat de bejaarde autobestuurster in plaats van op de rem op het gaspedaal bleef trappen. Gelukkig is niemand gewond geraakt. Een aantal autos werd afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hulsberg; ernstig gewond
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht omstreeks 05.15 uur vond op de Diepestraat in Hulsberg een aanrijding plaats. Een 21-jarige automobilist uit Schimmert raakte, vermoedelijk door de gladheid met zijn auto in een slip en botste tegen een boom. Daarbij raakte de autobestuurder bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Een ambulance kwam terplaatse en ook het medisch traumateam werd ingeschakeld / kwam terplaatse. Het slachtoffer werd zwaar gewond en in ernstige/kritieke toestand overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Klimmen; onder invloed
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht is een 46-jarige automobilist uit Genk (B) op de autosnelweg A-79 ter hoogte van Klimmen met zijn auto door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail gebotst. Daarbij raakte niemand gewond echter de auto en de vangrail raakten flink beschadigd. Bleek dat de Belg onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.