Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-12-2001 Politieberichten districten Sittard en Kerkrade (RKey; 14.45 u) Zondag, 9 december 2001

Districten Sittard en Kerkrade

Sittard; bekeurd
De politie heeft bij controles afgelopen zaterdag in de Sittardse binnenstad totaal 26 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het illegaal / foutief parkeren van de voertuigen, waaronder ook enkele voertuigen die illegaal stonden geparkeerd op parkeerplaatsen bestemd voor invalide voertuigbestuurders, tot het niet APK-gekeurd zijn van voertuigen.

Kerkrade/Landgraaf; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Koningsweg in Kerkrade van een 36-jarige automobilist uit Bergisch Gladbach (D) bleek dat de Duitser onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat de man ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De Duitser kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
Ook een bestuurder van een quad bleek vannacht op de Einderstraat in Kerkrade onder invloed zijn voertuig te besturen. Ademanalyse: ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed. Een rijverbod en een proces-verbaal was ook deze verdachte zijn deel. Bij controle vannacht op de De Wendelstraat in Landgraaf van een 34-jarige autobestuurder uit Heerlen bleek dat de Heerlenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De Heerlenaar kreeg en rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op. Een andere automobilist, een 25-jarige man uit Eygelshoven bleek bij controle vannacht op de Euregioweg in Landgraaf zijn auto te besturen terwijl ook hij onder invloed was. Ademanalyse; tussen de 0,7 en 0,8 promille alcohol in zijn bloed. Ook voor de verdachte een rijverbod en een proces-verbaal.

Landgraaf; verloren schoen verraadt straatrover Afgelopen zaterdagavond omstreeks 22.15 vond een poging straatroof plaats op de Dassenhoorn in Landgraaf. Een jongeman kwam vanachter een 69-jarige vrouw uit Landgraaf gelopen en trachtte de tas uit de handen van de vrouw te trekken teneinde die te stelen. Doordat het slachtoffer de tas stevig vasthield, lukte het de straatrover niet de tas te bemachtigen en rent er vervolgens vandoor waarbij de jonge straatrover een schoen verliest. Het slachtoffer stelt haar familie in kennis van hetgeen haar is overkomen en een tweetal zonen van het slachtoffer gaan in de omgeving op onderzoek uit. Zij treffen vervolgens op de Grensstraat een jongen aan die daar rondliep met maar een schoen aan. Ze namen de verdachte mee naar huis en droegen hem daar aan de gewaarschuwde en inmiddels gearriveerde politie over. De verloren schoen kreeg hij terug. De verdachte, een 15-jarige jongen uit Landgraaf werd overgebracht naar het politiebureau en de politie stelde diens moeder in daarvan in kennis. De verdachte heeft de poging straatroof bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.