Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zondagmiddag 09 december 2001
14:35 zondag 9 december 2001

Bert Peters, 06 53 23 80 59

Nijeveen, ongeval met letsel
Gistermorgen reed een 25-jarige man uit Nijeveen met zijn auto over de Dorpsstraat. Vermoedelijk door te hoge snelheid in combinatie met een nat wegdek raakte hij in de slip en botste tegen een boom. Medewerkers van de brandweer knipten het dak van de auto om de man er uit te kunnen halen. Hij werd met een hoofdwond en voetletsel naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht.

Zuidlaren, alcomobilist
Gisteravond reed een 52-jarige man uit Sappemeer over de Verlengde Stationsweg. Een controle leverde een alcoholpromillage op van 0,55. Hij kreeg een transactie van fl. 410,- uitgereikt. Op de Hunzeweg reed vannacht een 55-jarige man uit Kropswolde. Een controle leverde een alcoholpromillage op van 1,2.

Nietap, alcomobilist
Vannacht reed en 29-jarige man uit Roden met zijn auto over de JP Santeeweg. Een controle leverde een promillage op van 0,6.

Meppel, alcomobilist
Vannacht reed een 50-jarige man uit Arnhem over de A28. Een mede-weggebruiker meldde aan de meldkamer dat de voor hem rijdende bestuurder nogal slingerde. Ter hoogte van Meppel werd de man aangehouden door de politie. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,2 te hebben.

Zeegse, woninginbraak
Werd gisteren tussen 14.00 en 24.00 uur ingebroken in een woning aan de Hoofdweg. Met een ladder uit de omgeving kwam men op het dak en wist via het dakraam te woning binnen te komen. De 46-jarige bewoonster mist een videocamera, sleutels en identiteitspapieren. Schadebedrag onbekend.

Assen, diefstal uit winkel
Werd vannacht ingebroken in een winkel aan de Scharmbarg. Een ruit werd ingegooid waarna men binnen kon komen. Er werd veel rookwaar weggenomen. Schadebedrag nog niet bekend.

Assen, woningbrand
Een ongevallen brandende kaars was gisteravond de oorzaak van een brand in een woning aan de Zilverschoonstraat. De 29-jarige bewoonster kon op tijd met haar beide kinderen de woning verlaten. Een buurman wist in eerste instantie de brand te blussen, de brandweer nam het van hem over. Veel rookontwikkeling.
De schade bleef beperkt tot verbrande gordijnen, gebarsten thermopane ruiten en veel rookschade.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe