Ingezonden persbericht

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: H.P.Vos
Datum: 9 december 2001

OVERVAL OP TANKSTATION LEIDERDORP

Leiderdorp: Op zaterdag 8 december 2001 heeft omstreeks 19.10 uur een beroving plaats gevonden op een tankstation aan de Van der Valkboumanweg te Leiderdorp. Een nog onbekende man heeft onder bedreiging van een mes een greep uit de kassa gedaan. De verdachte is nadat hij een geld bedrag had buitgemaakt te voet vertrokken in de richting van een naast het tankstation gelegen plantsoen. Op het moment van de overval was alleen een personeelslid aanwezig. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden.

De 19 jarige pompbediende zag even na 19.00 uur een man binnen komen die zijn gezicht had bedekt met een sjaal en bivakmuts. De man wist achter de kassa te komen en dreigde de pompbediende met een mes. De overvaller zag kans geld uit de kassa weg te nemen. Vervolgens heeft hij het station verlaten en is weggelopen in de richting van een naast het tankstation gelegen plantsoen vermoedelijk verder in de richting van een autodealer.

Van de dader is het volgende signalement bekend:
Lang ca. 180 m.
Leeftijd ca. 20 jaar
Kleding; donker trainingsjack met steekzakken, lichte schoenen, zwarte sjaal en bivakmuts.

De politie verzoekt getuige die op of rond het tijdstip van de overval verdachte situaties en of personen hebben gezien nabij of in de omgeving van het tankstation dit te melden bij de politie in Leiderdorp telf. 0900-8844.

Noot voor de redactie/