TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-12-2001

Televisie
TROS UITKOMPAS
Uitzending zondag 9 december
Nederland 2 - 10.45 uur

ZOEKTOCHT NAAR NIEUW TALENT IN TROS UITKOMPAS

Deze week staat het zondagochtendprogramma TROS UITKOMPAS voor een groot deel in het teken van de zoektocht naar nieuw talent en het casten van een geschikte bezetting. Marit Slinger is in de studio en vertelt hoe het is om als 18-jarige gekozen te worden voor een hoofdrol. Zij wordt gezien als dé ontdekking van de musical 'Belle en het Beest'.

Met de ervaren musicalster Ryan van den Akker praat presentatrice Mireille Bekooij over haar succesvolle carrière. Zij speelde onder meer in Cyrano, Tsjechov en My Fair Lady. Tot eind van deze maand staat zij in de musical Rex. Samen met Eddy Habema, één van Nederlands bekendste theaterregisseurs van dit moment, kijkt TROS UITKOMPAS mee bij de eerste ronde van de casting voor de nieuwe musical 'De Drie Musketiers'. Hij legt uit hoe een nieuwe musical tot stand komt en praat openhartig over Nederlandse producties in het buitenland.

Jet Sol bezoekt deze week de tentoonstelling 'Stap in een Schilderij' in het Catharina Gasthuis in Gouda. Een tentoonstelling speciaal voor nieuwsgierige tijdreizigers van 8 tot 88 jaar.

Verder staat het programma zoals altijd bol van de theaterfragmenten en leuke uitgaanstips. Jacques d'Ancona geeft deze week zijn mening over de voorstelling 'Shirley Valentine' met Trudy Labij in zijn rubriek TROS UITKOMPASSIE.

Presentatie: Mireille Bekooij

Voor meer informatie: www.trosuitkompas.nl
TROS