KNSB

Werkgroep werkt aan Toekomstplan Marathonschaatsen
Hoogland, 10 december 2001

Een breed samengestelde werkgroep gaat op zo kort mogelijke termijn aan de slag om een toekomstplan voor het marathonschaatsen op te stellen. De werkgroep staat onder voorzitterschap van de Commissaris van de Koningin in Drenthe de heer Relus ter Beek.

Het opstellen van een visie over de mogelijke ontwikkelingen in het marathonschaatsen is een initiatief van de Vereniging Marathon Sponsors (VMS) en wordt gesteund door het Sectiebestuur Marathon van de KNSB. Beide partijen zijn het eens geworden over een gezamenlijke aanpak van alle knelpunten in het marathonschaatsen. De werkgroep rapporteert voor het eind van dit seizoen aan het Sectiebestuur Marathon en het Algemeen Bestuur van de KNSB.

Namens de KNSB maken voorzitter P.F. Leegwater van het Sectiebestuur Marathon, Algemeen Bestuurslid B.J.F. Fransen en Jeroen Otter van het Bondsbureau deel uit van de werkgroep. Namens de rijders heeft Ard Alders zitting in de werkgroep, Pascal Vergeer vertegenwoordigt de ploegleiders en Harrie Oosterhuis (Wehkamp) en Henk Heetebrij (Frisia) de sponsoren. Als onafhankelijk sportmarketingdeskundige zal de heer A. Rahusen vertegenwoordigd zijn.