Gemeente Rijswijk

Maandag 10 december: Voorlichtingsbijeenkomst over Landgoederenzone Rijswijk

Rijswijk, 29 november 2001

Op maandagavond 10 december aanstaande organiseert de gemeente Rijswijk in het stadhuis aan de Generaal Spoorlaan 2 een voorlichtingsbijeenkomst over het opstellen van een ruimtelijke visie voor de Landgoederenzone in Rijswijk.
In de loop van volgend jaar start de gemeente met het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor de Landgoederenzone. Als voorbereiding hierop is samen met diverse deskundige partijen, ambtelijke vertegenwoordigers en het adviesburo HOLLANDSCHAP (voor stad- en landschapsinrichting) een voorlopige visie opgesteld voor de Landgoederenzone. Als deskundige partijen doen mee: de Algemene Vereniging voor Natuurbescherming, de Historische Vereniging Rijswijk, de Stichting De Voorde, het Zuid-Hollands Landschap en het Hoogheemraadschap van Delfland. De diverse partijen vormen samen het Overleg Platform Landgoederenzone. Bij het opstellen van de voorlopige visie heeft het platform overleg gevoerd met verschillende belanghebbenden in het gebied.
De Landgoederenzone is een bijzonder gebied met parkachtige landgoederen, historische gebouwen en uitgebreide groen- en sportvoorzieningen. Door de combinatie van historie en natuur is het van grote betekenis in de stedelijke omgeving. De Landgoederenzone verkeert momenteel niet in optimale conditie, maar heeft de capaciteiten om zich te ontwikkelen tot een waardevol cultuurlandschap met aanzienlijke natuurwaarden.
De Landgoederenzone op de grens van Rijswijk en Den Haag is een bijzonder groengebied. De parken Te Werve, De Voorde, Overvoorde, Steenvoorde, Den Burch, Welgelegen en Von Fisenne en het Rijswijkse Bos maken er deel van uit.
Het is van groot belang te weten hoe de bevolking van Rijswijk en andere gebruikers van het gebied denken over de voorlopige visie. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst op 10 december kan iedere geïnteresseerde burger zijn mening geven en ideeën aandragen. De bijeenkomst in de hal van het stadhuis begint om 19.30 uur. De ingebrachte reacties worden betrokken bij het opstellen van de definitieve visie, die naar verwachting begin volgend jaar door de gemeenteraad van Rijswijk wordt vastgesteld.
De voorlopige visie ligt in de vorm van kaartmateriaal voor iedereen tijdens de openingsuren ter inzage bij de sectie Communicatie in het stadhuis van Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2. De sectie Communicatie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur.