Ministerie van Financien

Persbericht

No 01-323
Den Haag
3 december 2001

Uitreiking Grote Financiën Prijs 2001

Op 10 december 2001 reikt minister Zalm van Financiën voor de tweede keer de Grote Financiën Prijs uit. De uitreiking vindt plaats in de Rolzaal van het Ridderzaal-complex, Binnenhof 11 te Den Haag van 15.00 uur tot 18.00 uur.

Eerder dit jaar heeft het ministerie van Financiën studenten uitgedaagd om deel te nemen aan de Grote Financiën Prijs. Meer dan 40 personen namen de uitdaging aan en hebben vóór 1 september een essay ingezonden over een financieel-economisch of fiscaal onderwerp. De winnaar van de Grote Financiën Prijs 2001 ontvangt een speciaal voor de GFP ontworpen kunstwerk en een bedrag van 5.000 euro.

Met deze prijs wil het ministerie van Financiën studenten en recent afgestudeerden attent maken op het brede werkterrein van het departement. Om de bekendheid van de Grote Financiën Prijs te vergroten en onder de aandacht van de doelgroep te brengen hebben de minister, staatssecretaris en topambtenaren van het ministerie van Financiën op diverse universiteiten een aantal gastcolleges verzorgd.

De jury van de Grote Financiën Prijs, die de ingezonden essays heeft beoordeeld, staat onder voorzitterschap van dr. G.J. Wijers. Verder hebben zitting in de jury mw. prof.mr. M.E. van Hilten, mw. dr. A.G.Z. Kemna, dhr. M. Kranenburg en drs. G.H.O. van Maanen.

Meer informatie over de Grote Financiën Prijs kunt u vinden op de internetsite van het ministerie van Financiën: www.minfin.nl/gfp

Woordvoerders: drs. P.A.W. Lamers en mw. drs. J. de Voogd