Gemeente Etten-Leur

Informatiebijeenkomsten over Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP)

Maandag 10 en dinsdag 11 december 2001, aanvang 19.30 uur

Op dinsdag 11 december a.s. wordt er in de Schonckzaal van het gemeentehuis (ingang Markt 1 via het bordes) van 19.30 tot 21.30 uur een informatieavond gehouden over het (ontwerp) Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP). Inwoners van Etten-Leur en vertegenwoordigers van wijkverenigingen zijn van harte welkom op deze avond. Wethouder Rianne Donders-de Leest zal (met ambtelijke ondersteuning) het GVVP Presenteren.
Een dag eerder (op maandag 10 december) is er een informatieavond voor organisaties die betrokken zijn bij de totstandkoming van het GVVP. Deze organisaties hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Belangstellende organisaties die geen uitnodiging ontvangen hebben, doch wel geÔnteresseerd zijn in het plan kunnen deze oproep als zodanig beschouwen.

Inhoud GVVP

In het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan worden de verkeers- en vervoersdoelstellingen beschreven voor de komende jaren. Deze doelstellingen zijn gebaseerd op de resulaten van een gehouden inventarisatie naar de huidige verkeerssituatie en knelpunten voor de verschillende vervoersmethoden.
Het gaat daarbij om voetgangers, mindervaliden, (brom) fietsers, auto's, vrachtauto's en openbaar vervoer. Behalve aandacht voor actuele ontwikkelingen worden er diverse concrete plannen gepresenteerd die het gemeentebestuur in de komende jaren wil uitvoeren.
Het gaat daarbij o.a. om maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid, de aanleg van nieuwe fietspaden en stallingsvoorzieningen, in te richten gebieden tot 30 km/zones, voorgestane verbeteringen van de verkeersstructuur en het te voeren parkeerbeleid.

Prioriteitenlijst; concrete maatregelen 2002 t/m 2005

De verschillende maatregelen kosten veel geld. Meer geld dan er nu voor de komende jaren gereserveerd is. Dit maakt het noodzakelijk prioriteiten te stellen en de uitvoering van maatregelen te faseren. Daartoe wordt in het GVVP een prioriteitenlijst gepresenteerd, waarin concrete maatregelen zijn opgenomen die het gemeentebestuur in de jaren 2002, 2003, 2004 en 2005 wil gaan uitvoeren.

Doel van de informatiebijeenkomsten: aftrap voor formele inspraakmogelijkheid!

Het GVVP is een omvangrijk boekwerk. Het belang van het onderwerp verkeer en vervoer is groot. Iedereen ondervindt namelijk dagelijks als verkeersdeelnemer de gevolgen van verkeersmaatregelen en
-voorzieningen.
Doel van de informatiebijeenkomsten is om eenieder zo goed mogelijk te informeren omtrent de inhoud en opbouw van het plan en daarmee op weg te helpen bij het doornemen van het plan. Dit is weer belangrijk omdat iedereen tijdens de insprakperiode de mogelijkheid heeft een schriftelijke reactie op het plan in te dienen. "Mobiliteit mag, dus ook in Etten-Leur!" is een van de passages uit het GVVP. Meepraten over mobiliteit is van belang om samen met u de juiste maatregelen te kunnen treffen in de komende jaren. Zowel voor de fiets, de voetganger, de auto en het openbaar vervoer. Uw mening over onze voornemens is dus van belang en willen wij graag horen. Gedurende de inspraakperiode van 13 december 2001 t/m 24 januari 2002 heeft eenieder vervolgens de mogelijkheid een schriftelijke reactie op het plan in te dienen bij het college van b en w, postbus 10100, 4870 GA in Etten-Leur.

GVVP ligt ter inzage in het gemeentehuis en in de bibliotheek.

Per wijkvereniging en belangenorganisatie wordt na afloop van de bijeenkomsten maximaal ÈÈn gratis exemplaar van het GVVP uitgereikt. Vanaf 13 december wordt een exemplaar van het plan (beleidsnota en bijlage met tekeningen) ter inzage gelegd in het gemeentehuis (bureau RO, kamer 210) en in de openbare bibliotheek aan de Anna van Berchemlaan 4.

Nadere informatie

Mocht u niet in de gelegenheid zijn de bijeenkomsten bij te wonen, dan kunt u altijd in het gemeentehuis nadere informatie inwinnen omtrent de inhoud van het plan. U kunt daarvoor contact opnemen met de heer P. van Dorst (076-5024341) of de heer A. de Witt (076-5024329).

Procedure

10 december: Informatiebijeenkomst GVVP voor belangenorganisaties 11 december: Informatiebijeenkomst GVVP voor wijkverenigingen en individuele belangstellenden

Van 13 december tot en met 24 januari: Inspraak GVVP, schriftelijke reacties kunnen worden ingediend bij het college van b en w, postbus 10100, 4870 GA in Etten-Leur.

Februari/maart: verwerken inspraakreacties

Na verwerking van de inspraakreacties volgt behandeling in de commissie Ruimtelijke Ordening Verkeer en Sport. Gestreefd wordt naar vaststelling van het plan door de gemeenteraad medio 2002.

In het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan worden de verkeers- en vervoersdoelstellingen beschreven voor de komende jaren. Het gaat daarbij om voetgangers, min-dervaliden, (brom)fietsers, auto's, vrachtauto's en openbaar vervoer.