Politiebericht Friesland: Friesland 10-12-2001
Politieberichten van 9/12 (13.00) t/m 10/12 (07.00)

Heerenveen: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 03.30 uur werd een 21-jarige automobilist uit Sint Nicolaasga (zie ook de berichten van 8/12 (13.00) t/m 9/12 (13.00) aangehouden omdat hij, met drie anderen, had getracht een flitspaal kapot te maken. De man bleek ook te veel te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 300 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 05.00 uur werd een 32-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op het Oldehoofsterkerkhof. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 790 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uur. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drachten: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 05.15 uur werd op de Kaden een auto gesignaleerd die wegreed zonder verlichting. Op de Noorderdwarsvaart werd de 28-jarige automobiliste uit Drachten gecontroleerd. De vrouw bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies zij 925 ug/l, goed voor een rijverbod van elf uur. Ook haar rijbewijs werd ingevorderd.

Heerenveen: ruit vernield
Zondag, in de vroege ochtend, werd een ruit, van 0.85 x 2.50 meter, vernield van een winkel aan de Dracht. Vanuit de etalage werd een paspop ontkleed en van bh en slipje ontdaan. Aangifte is gedaan door een 42-jarige inwoner van Oudehaske.

Dronrijp: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 06.50 uur kreeg de politie een melding dat een auto in de sloot lag op de A31 Z. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, had gedronken. Op het bureau blies hij 810 ug/l, goed voor een rijverbod van 10 uren. Ook het rijbewijs werd ingevorderd. De auto is afgesleept. De auto is, nadat hij in de sloot was geraakt, nog een 70 meter doorgegleden langs de slootwal.

Leeuwarden: diefstal uit auto
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd in de Prins Bernhardstraat. Het rechterzijruit was ingeslagen. Ontvreemd werd een radio. Aangifte is gedaan door een 28-jarige inwoner van Leeuwarden.

Sneek: diefstal uit auto
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Oud Kerkhof. De achterste rechterzijruit was ingeslagen. Ontvreemd werd een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 20-jarige inwoonster van Sneek.

Leeuwarden: te zwaar beladen
Zondag omstreeks 11.10 uur werd een vrachtwagen gecontroleerd op de Aldlansdyk. De aanhanger was te zwaar beladen. Bij weging bleek dit 37.000 kilo te zijn, terwijl 25.000 kilo was toegestaan. Een 24-jarige inwoner van Surhuizum kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Leeuwarden: diefstal beeldscherm
Zondagmiddag werd ingebroken in een bedrijf aan de Sixmastraat. Men kwam binnen door een raam te forceren. Het beeldscherm stond bij de balie en had een waarde van circa 2000 gulden. Aangifte is gedaan door een 44-jarige inwoner van Franeker.

Wolvega: aanhouding na inbraak bibliotheek
Zondag omstreeks 15.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in de bibliotheek aan de dr. Dreeslaan. Een getuige had een persoon door een raam naar binnen zien klimmen. In de bibliotheek werd een 16-jarige inwoner van Wolvega aangehouden en overgebracht naar het bureau. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Aangifte is gedaan door een 47-jarige inwoonster van Rutten.

Kollumerzwaag: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 15.15 uur fietsten een 41-jarige inwoner en een 41-jarige inwoonster van Kollumerzwaag over de Foarwei. De man wilde de vrouw duwen, maar daarna raakten de sturen in elkaar. Door de valpartij brak de vrouw haar rechter ondervoet. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Leeuwarden: auto in brand
Zondag omstreeks 21.00 uur reed een 45-jarige automobilist uit Bolsward op onverklaarbare wijze tegen de verhoging in de middenberm van de Aldlansdyk. Hierdoor kwam de linkerhelft van de personenwagen in de berm. De rit eindigde tegen een boom, waarna het voertuig in brand vloog. De brandweer heeft de brand geblust. De bestuurder werd overgebracht naar het MCL-zuid. De in de auto aanwezige hond werd door de dierenambulance meegenomen.

Heerenveen: inbraak woning
Zondagavond werd ingebroken in een woning aan de Taconishof. Men kwam binnen door met een klinker een raam in te gooien. Ontvreemd zijn de stereo, een video, een tiental compact discs en een leren jas (inclusief portemonnee). Aangifte is gedaan door een 48-jarige inwoner van Heerenveen.

Drachten: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 00.05 uur werd een 41-jarige automobilist uit Oosterwolde gecontroleerd op de Splitting. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 375 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur.

Dongjum: diefstal auto
Zondagavond is een rode Opel Kadett hatchbac met het kenteken XT 94 DH gestolen uit de Marten Anemastraat. Aangifte is gedaan door een 48-jarige inwoner van Dongjum.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 00.35 uur werd een 38-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op de Heliconweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 345 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272