Gemeente Breda

10-12-2001

Bredase Vrijwilligerspenning 2001 naar mevrouw Thea Maas en begeleiders LG Team Hockey van hockeyver

Vrijwilligster mevrouw Thea Maas en de vrijwilligers van het Lichamelijk Gehandicapten Team van hockeyvereniging Push ontvangen vanavond uit handen van wethouder Marja Heerkens de Vrijwilligerspenning 2001 van de stad Breda. Mevrouw Maas krijgt de penning voor haar individuele inzet in het steunpunt voor ouderen De Meidoorn. De groep vrijwilligers van het L.G. Team van hockeyvereniging Push krijgt de penning voor haar inspanningen ten behoeve van de kinderen met een motorische storing.

Mevrouw Maas is al acht jaar vrijwilligster in steunpunt De Meidoorn. Ze toont daar een bijzondere inzet. Haar betrokkenheid gaat zover dat ze, bijvoorbeeld tijdens feestdagen, voor iedereen een aardigheidje heeft en dat uit eigen zak betaalt. Daarnaast kan er altijd een beroep op haar worden gedaan voor verschillende activiteiten en bijeenkomsten. Ze bezoekt regelmatig zieken uit de flat in het ziekenhuis en steekt iedereen die dat nodig heeft een hart onder de riem.

In 1996 werd vanuit hockeyvereniging Push het initiatief genomen tot de oprichting van een Lichamelijk Gehandicapten (LG) team. De reden hiervan was dat kinderen met een lichamelijke handicap niet meer regulier konden hockeyen als zij de mini-leeftijd waren ontgroeid. Dat is dan te gevaarlijk. Het initiatief sloeg aan: vrijwilligers meldden zich en sponsors werden gevonden. De groep van zes jonge gehandicapte hockeyers is inmiddels uitgebreid tot 22. Het team wordt begeleid door 12 tot 15 vrijwilligers, onder wie fysiotherapeuten en hockeytrainers. Het is de bedoeling ook een seniorenteam te gaan vormen.

Het gemeentebestuur heeft grote waardering voor de inzet van deze vrijwilligers en laat dat vanavond blijken tijdens de feestelijke uitreiking van de Vrijwilligerspenning 2001. De uitreiking van de penningen vindt vanavond voor de negende keer plaats. Plaats van handeling is partycentrum De Kroon aan de Boschstraat Het gemeentebestuur is met name onder de indruk van de belangeloze inzet van al deze mensen, die op veel verschillende terreinen in de Bredase samenleving actief zijn. De jury heeft 53 voordrachten beoordeeld. Dat aantal is vrijwel gelijk aan dat van vorig jaar. De overige genomineerde individuele kandidaten zijn de heer Ron Giesberts, de heer Frits de Bué, mevrouw Annie Pollemans-van Dongen en de heer Laurens Siebers. De overige genomineerde groepen zijn de vrijwilligers van woon/zorgcentrum De Breedonk, de vrijwilligers van de sectoren Dagbesteding en Arbeid en Vriendendienst van de GGZ Breda, Mirjam Hart en Daan van Oene van de Nassau Scholengemeenschap en de groep mentoren die binnen Palet werkzaam is. Zij ontvangen een oorkonde vanwege hun bijzondere verdiensten voor de stad Breda.

Breda, 7 december