Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van maandagmorgen 10 december 2001
09:39 maandag 10 december 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033
Ik verzorg vanaf heden de voorlichting en het perspiket tot donderdagmiddag 16.30 uur.


*
Aanrijding met gewonden

RUINERWOLD Gistermiddag zijn bij een aanrijding op de Koekangerweg en De Weidenweg 2 personen gewond geraakt. Een 72-jarige inwoner van Langelille en zijn echtgenote reden over de Koekangerweg en werden bij de kruising met De Weidenweg aangereden door een auto, bestuurd door een 38-jarige inwoner van Meppel. De auto van de 72-jarige man kwam tegen een lichtmast en een plaatsnaambord tot stilstand. Hij en zijn echtgenote moesten door de brandweer uit de auto bevrijd worden. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De man uit Meppel en nog een inzittende zijn voor onderzoek ook naar het ziekenhuis in Meppel gegaan.


*
Onderinvloed

BEILEN In de nacht van zondag op maandag werd bij een alcoholcontrole op de Esweg een 28-jarige man uit Beilen aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Hij blies aan het bureau 735 µg/l (ongeveer 1.7 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

ZUIDWOLDE Bij een controle op de Meppelderweg werd vannacht een 49-jarige bestuurder uit Zuidwolde gecontroleerd, waarbij bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Hij blies 355 µg/l (ongeveer 0.8 promille). De man kreeg een dagvaarding mee.

RODEN Op het Oosteinde werd afgelopen nacht een 27-jarige inwoner van Leeuwarden gecontroleerd, waarbij bleek dat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Hij blies aan het bureau 255 µg/l (ongeveer 0.6 promille). Na verhoor kon de man, met een dagvaarding rijker, het bureau verlaten.


*
Gestolen auto uitgebrand

COEVORDEN Gistermiddag werd bij de oude vuilstort in Zwinderen een geheel uitgebrande VW Golf aangetroffen. Bij onderzoek bleek dat de Golf in de nacht van zaterdag op zondag gestolen was vanaf een parkeerplaats achter de Schoolstraat in Coevorden. De velgen, inclusief de banden, waren van de Golf gestolen. De totale schade is nog niet bekend.


*
Inbraken in autos

SMILDE Gisteren deed een 28-jarige inwoner van Hoogersmilde aangifte van diefstal uit zijn auto. Hij had zaterdagmiddag zijn auto geparkeerd op een parkeerplaats aan de Kanaalweg in Smilde. Toen hij een poosje later terug kwam bij zijn auto was een ruit vernield en de radardetector gestolen.

Eveneens aan de Kanaalweg werd nog een auto opengebroken. Ook hier was een ruit vernield en werd de radio er uit gehaald. De 35-jarige inwoner van Hoogersmilde deed aangifte.

MEPPEL Vanmorgen vroeg ontdekte een 39-jarige inwoner van Meppel, dat zijn auto opengebroken was en dat de radio gestolen was. Hij had gisteravond zijn auto geparkeerd aan de Jan van Galenstraat. Vanmorgen bleek een portierslot geforceerd en was de radio verdwenen.


*
Inbraken in woningen

MEPPEL Gisteren laat in de middag werd door de bewoners van een woning aan de Werkhorst bij thuiskomst ontdekt dat er bij hen was ingebroken. De daders waren binnengekomen door het forceren van een raam. In de woning waren alle vertrekken doorzocht. Vermist worden een labtop, met inhoud; 2 fototoestellen en enkele sierraden. Omdat ook alle kasten en lades doorzocht waren, moet er geïnventariseerd worden wat er precies allemaal gestolen is.

ASSEN Gisteravond ontdekten de bewoners van een woning aan Het Kanaal, dat er bij hen was ingebroken in de garage. Een deur was vernield om binnen te komen. Gestolen waren een hogedrukreiniger, een herenfiets en een koffer met gereedschappen. Totale schade is nog niet bekend.


*
Vernieling op camping

SCHIPBORG Afgelopen weekeinde zijn op een camping aan de Zeegserweg van een 4-tal caravans ruiten vernield. Ook van de telefooncel op het terrein moesten 2 ruiten het ontgelden. De ruiten waren ingegooid of ingeslagen. Totale schade is nog niet bekend.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe