Nieuwste versie Tridion DialogServer in 5 talen

Content management software nu in Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans

Amsterdam, 10 december 2001 Tridion, Europees leverancier van op XML gebaseerde web content management software, komt met een nieuwe versie van haar kernproduct, Tridion DialogServer 4.4. De belangrijkste verbeteringen binnen deze versie hebben betrekking op de internationalisatie van de content en de lokalisatie van de gebruikersinterface.

Tridion DialogServer wordt veel gebruikt door organisaties met een aanwezigheid in meerdere Europese landen. Om Tridion DialogServer toegankelijk te maken voor iedere potentiële gebruiker binnen die multinationals, was een gebruiksvriendelijke interface nodig in meerdere talen. Deze nieuwe versie maakt Tridion DialogServer een echt Europees product, volledig gelokaliseerd in vijf talen; Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

De belangrijkste nieuwe eigenschappen van Tridion DialogServer 4.4:

Instelling van taal en regio
Als logisch gevolg van de internationalisatie in de 4.3 versie, is de gebruikersinterface van de 4.4 versie gelokaliseerd in 5 talen.

In aanvulling op de keuze van de taal van de interface, kan de gebruiker nog beslissen om gebruik te maken van een regionale instelling. Dit bepaalt de manier waarop Tridion DialogServer omgaat met sortering, nummeropmaak en datumweergave. Taal en regio kunnen per gebruiker worden vastgelegd en à la minute worden veranderd zonder dat de sessie wordt onderbroken.

Tridion DialogServer s unieke Unicode-ondersteuning geeft daarnaast nog toegang tot andere talen en karakters, zoals Japans en Russisch.

Dynamische contentlevering met de XML Content Server Het aanbieden van content aan bezoekers van een website is een dynamisch proces. Dit is zeker het geval bij personalisatie, waar het bezoekersprofiel en de voorkeur gekoppeld moeten worden aan de beschikbare content. Voor de verwerking van dit complexe proces is de XML Content Server perfect uitgerust.

De XML Content Server levert op een dynamische manier het juiste stukje XML-content aan iedere individuele website bezoeker, en is gebaseerd op de Tamino Server van Software AG.

Toegang tot content voor WebDAV ondersteunende applicaties In versie 4.4 hebben WebDAV ondersteunende applicaties naadloos toegang tot Tridion DialogServer. Uit andere applicaties kunnen oorspronkelijke documenten direct worden geopend en bewaard in Tridion DialogServer. Daarnaast worden check-out en check-in ondersteund om exclusieve toegang te bieden tot documenten in Tridion DialogServer.

Centralisatie van authenticatie met LDAP-integratie Integratie met LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) maakt het voor beheerders mogelijk om de beveiliging te centraliseren. De bestaande LDAP-server kan gebruikt worden voor authenticatie, gevolgd door het binnenhalen van informatie over gebruikers en groepen in Tridion DialogServer. Beheerders kunnen in Tridion DialogServer de passende autorisatie toekennen aan gebruikers en groepen die autorisatie hebben vanuit de LDAP-server.

Bewerken content op staging server
Versie 4.4 komt met een Site Edit-mogelijkheid waarmee gebruikers de ruimte krijgen om content te openen, te bewerken en te herpubliceren, direct vanuit de staging server (de server waarop elke gewijzigde versie van de site klaarstaat voor publicatie). Dit is een zeer intuïtieve manier om toegang tot content te hebben.

Bescherming gevoelige content met User Audit Trail De behoefte aan een audit-functionaliteit groeit naarmate de gevoeligheid van de content en de grootte van de gebruikersgroep toeneemt. Met de User Audit Trail kunnen beheerders hun eigen audit vorm geven. Het traceren en vaststellen van het gedrag van de gebruiker op het managementsysteem is hierdoor erg eenvoudig gemaakt.

Behoud eenduidige structuur in vertaalde websites
BluePrinting wordt vaak gebruikt om meertalige websites te creëren. Door gebruik te maken van Translation Synchronization Workflow krijgen de verschillende talenversies binnen een meertalige BluePrint dezelfde structuur. Wanneer één van de versies wordt gewijzigd, wordt automatisch een workflow-proces gestart dat gerelateerde documenten aanpast. De Translation Synchronization Workflow die wordt geleverd bij versie 4.4, kan worden afgestemd op de specifieke behoeften van de gebruiker. Het standaard werkproces kan bijvoorbeeld worden aangepast, zodat ook een extern vertaalbureau desgewenst geïntegreerd kan worden.

Automatische publicatie nieuwe componenten
Een van de sterkste punten van Tridion DialogServer is de eenvoudige en efficiënte gebruikersinterface. Deze is verder uitgebreid met de mogelijkheid om een specifieke implementatie van het publicatie-proces vooraf te configureren. Versie 4.4 heeft tevens een auto-publish -functionaliteit die het publicatieproces van nieuwe componenten automatiseert.

Op maat maken van on-line documentatie
De on-line documentatie komt in HTML-formaat, waardoor gebruikers het eenvoudig kunnen aanpassen aan de eigen, specifieke implementatie van Tridion DialogServer.

Platformondersteuning voor MS SQL 2000
Microsoft SQL 2000-server is toegevoegd aan de lijst van ondersteunde platforms voor Tridion DialogServer.

Over Tridion DialogServer
Tridion s DialogServer is speciaal ontworpen voor het beheer van webcontent van wereldwijd opererende organisaties. Doordat de DialogServer volledig is gebaseerd op XML (Extensible Markup Language), kan eenvoudig mediumneutrale, gestructureerde content worden geproduceerd, gepubliceerd en beheerd. Dit is tevens mogelijk op uiteenlopende on-line kanalen en apparatuur waaronder het internet, WAP-telefoons en interactieve televisie. Dankzij de unieke functionaliteit voor blueprint management kunnen bedrijven hun merknaam wereldwijd consistent on-line uitdragen en tegelijkertijd op specifieke doelgroepen gerichte versies van on-line informatie publiceren in de juiste taal en volgens de specifieke culturele normen. Tridion DialogServer gaat uit van een platformonafhankelijke architectuur op basis van componenten, die gebruik maakt van open internetstandaarden zoals XML, COM+ en Java. De open architectuur en kant-en-klare functionaliteit resulteren in een snel implementatietraject van slechts acht tot twaalf weken. Met de eenvoudig te bedienen browser-interface hebben ook niet-technische medewerkers volledige controle over het hele proces van content beheer.

Over Tridion
Tridion is een toonaangevende leverancier van geavanceerde op XML gebaseerde web content management software. Met Tridions belangrijkste product, Tridion DialogServer, kunnen ondernemingen op een efficiënte en consistente manier content beheren, updaten en hergebruiken over een veelheid van websites en andere online kanalen en business applicaties. Veel bekende multinationals gebruiken Tridion DialogServer als de basis van hun internet activiteiten, waaronder, Akzo Nobel, Interpolis, ING Vastgoed, KPN, Carrefour, Scania, General Electric, KLM, Ericsson, Intergamma, Puratos, PGGM, het Ministerie van Defensie, Rijksoverheid en Wolters Kluwer. Het hoofdkantoor van Tridion is gevestigd in Amsterdam; het bedrijf heeft daarnaast nog kantoren in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, Stockholm en Zürich. Meer informatie kunt u vinden op www.tridion.com

Voor meer informatie
Tridion
Njusja de Gier
Marketing Manager Benelux
020-2032006
njusja.degier@tridion.com

Whizpr
Willemijn Vader
Account Manager
0317-410483
tridion@whizpr.nl