Carros

Hyundai introduceert Terracan Van

Dieselkracht en maximale tractie

(10 december 2001)

Gelijktijdig met de presentatie van de Terracan 4x4 in personenwagenuitvoering lanceert Hyundai-importeur Greenib Car de Terracan Van en de Terracan Van Highroof. Dankzij de combinatie van sterke eigenschappen vormen ze voor uiteenlopende bedrijfsactiviteiten de ideale bedrijfswagen: ze zijn ruim, bieden geweldig veel trekkracht, rijden comfortabel en hebben een zeer krachtige uitstraling. De prijzen beginnen bij 22.175 / 48.867 gulden (excl. BTW).

De nieuwe Terracan is een 4,71 meter lange 4x4 met ladderchassis. Hij is voorzien van elektronisch inschakelbare vierwielaandrijving met lage gearing. Ook tijdens het rijden kan de bestuurder van twee- naar vierwielaandrijving schakelen (en weer terug). De 2,9-liter viercilinder dieselmotor met common-rail injectie en turbo is totaal nieuw. Deze krachtbron levert 110 kW/150 pk en een koppel van 333 Nm bij slechts 2.000 toeren per minuut. Zuinig is de grote diesel zeker. De handbediende versie
verbruikt slechts 8,6 liter diesel per 100 kilometer. De auto is ook leverbaar met een elektronisch gestuurde viertrapsautomaat en de Executive uitvoering heeft een permanente vierwielaandrijving. Kenmerkend voor de
techniek is de grote betrouwbaarheid door de oerdegelijke constructie.

Greenib Car laat de Terracan ombouwen bij Snoeks Bedrijfswagens in Nieuw-Vennep. Nadat de specialisten de auto hebben afgeleverd, beschikt hij over een laadruimte van 1.800 mm x 1.350 mm x 1.040 mm (l x h x b). De Highroof (met laag tussenschot) heeft hoogte van 1.100 mm. Met deze cijfers beschikt de Terracan Van over een laadvolume van 2.400 liter (Highroof:
2.500 liter). Het maximum laadvermogen ligt tussen de 614 kilo en de 634 kilo, afhankelijk van de uitvoering. Het maximum aanhangwagengewicht (geremd) bedraagt 2.800 kilo.

De combinatie van trekkracht, vierwielaandrijving en laadruimte maakt de Terracan Van tot een veelzijdige bedrijfswagen. Op onverhard terrein kan hij - met en zonder trailer - uitstekend uit de voeten. En de lage gearing maakt manoeuvreren met een aanhanger extra makkelijk. Door zijn formaat en gewicht rijdt de Terracan ook met bijvoorbeeld een trailer stabiel op de snelweg, wat bijdraagt aan het rijgemak.

De Terracan Van is behalve sterk en multi-inzetbaar ook luxe. Elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, centrale portiervergrendeling, dakdragers (niet op de Highroof) en elektrische ruitbediening voor zijn
standaard. Van meer praktische aard zijn de berglade onder de passagiersstoel, de mistlampen voor en het beperkt slipdifferentieel.

De prijzen van de Terracan Van beginnen bij 22.175 / 48.867 gulden (excl. BTW). De Terracan Van Highroof is er vanaf 23.175 / 51.071 gulden (excl. BTW). De duurste versie is de Highroof Executive. Die kost 27.495 / 60.591 gulden (excl. BTW).

Standaard hebben alle Hyundai bedrijfswagens drie jaar fabrieksgarantie, zes jaar carrosseriegarantie en drie jaar Hyundai Mobiliteitsgarantie (assistentie bij eventuele problemen).