Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 10 december 2001


Mishandelden doen aangifte tegen elkaar Voorhout (D1)
De politie hield op vrijdagmiddag 7 december in Voorhout aan het Kievitspark drie mannen aan die na een conflict met elkaar slaags waren geraakt. Een 55-jarige Voorhouter beschuldigde een 44-jarige Voorhouter en een 42-jarige Leidenaar van mishandeling jegens hem. De anderen deden dat op hun beurt tegen de aangever. De politie constateerde schrammen, bulten en gezwollen ogen. Zij onderzoekt de aanleiding voor dit incident en maakt tegen de drie proces-verbaal op.

Onder invloed rijden Lisse (D1)
De politie hield op zaterdag 8 december rond 01.35 uur op de Heereweg een 18-jarige bromfietser uit Hillegom aan. Agenten zagen de jongeman op zijn bromfiets door een rood verkeerslicht rijden en hielden hem staande. Zij constateerden alcoholgebruik en namen aan het bureau een ademanalyse af. Daarbij kwam hij tot 400 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet.

Inbraak in woning Noordwijkerhout (D1)
In de avond van zaterdag 8 december werd er ingebroken in een woning aan de Zeestraat. Een deur werd opengebroken. Uit de woning zijn onder meer een stereotoren, een beeldscherm een sporttas en sieraden gestolen.

Diefstal vanuit etalage Hillegom (D1)
Onbekenden gooiden op zondagmorgen 9 december rond 06.00 uur met stenen een etalageruit van een herenmodezaak aan de Hoofdstraat kapot. Vervolgens ging de dief er onder meer met een etalagepop vandoor.

Inbraak in woning Oegstgeest (D1)
In de late middag of avond van vrijdag 7 december werd er ingebroken in een woning aan de Waldeck Pyrmontlaan. Een raam werd opengebroken Uit de woning zijn onder meer bankpassen, sieraden en is een camera gestolen.

Zwaar onder invloed Katwijk (D1)
Een oplettende inwoonster van Katwijk meldde de politie vrijdagavond 7 december rond 23.30 uur dat zij getuige was geweest van een lichte aanrijding met een muurtje op de Sluisweg door een automobilist die volgens haar flink dronken moest zijn. De politie trof de man, een 49-jarige man uit Zeeland, op de Nassaudreef aan. Aan het bureau kwam hij tot maar liefst 730 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. Naast een proces-verbaal moet de man zijn rijbewijs inleveren.

Bromfietser breekt arm Oegstgeest (D1)
Een 16-jarige bromfietser uit Rijnsburg is met een gebroken arm op zaterdag 8 december overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Ook zijn passagier, een 16-jarige jongen uit Rijnsburg onderging met scheenletsel hetzelfde lot. De bromfietser werd rond 17.30 uur op de kruising Dorpsstraat met de Groenhoevelaan aangereden door een 44-jarige automobilist uit Oegstgeest die daar afsloeg. Mogelijk dat de automobilist de bromfietser te laat in de gaten had. De Rijnsburger reed vermoedelijk zonder licht, reed op een fietspad terwijl dat voor hem verboden was en reed daarnaast nog eens op het voor zijn rijrichting gezien verkeerde fietspad.

Fietster aangereden Benthuizen (D3)
Een 18-jarige fietster uit Benhuizen werd op vrijdag 7 december rond 16.20 uur op de Hogeveenseweg aangereden door een 21-jarige automobilist uit Delft. De Delftenaar verliet een in/uitrit en zag daarbij de fietster over het hoofd. Het slachtoffer is met nek- en armletsel overgebracht naar het Langeland Ziekenhuis.

Onder invloed rijden Leiderdorp (D3)
De politie hield op zaterdag 8 december rond 04.45 uur nabij een benzinestation aan de Rijksweg 4 een 37-jarige automobilist uit Leiden aan. Voorbijgangers meldden de politie dat deze automobilist vermoedelijk dronken was. De agenten constateerden een alcohollucht. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 355 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Wasdroger raakt in de brand Leiderdorp (D3)
Een wasdroger veroorzaakte op zaterdagmorgen 8 december een beginnende brand op een zolder van een woning aan de Lijsterstraat. Een achterbuurman zag vlammen op zolder en alarmeerde de bewoners. Een aantal buurtbewoners wist het vuur in de kiem te smoren voor dat de brandweer in actie behoefde te komen. De droger en een wasmachine werden door het vuur aangestast. Verder was er rook en roetschade op de zolder van de woning.

Inbraak in woning Hazerswoude Rijndijk (D3)
Van zondag 9 op maandag 10 december werd er ingebroken in een flatwoning aan de Da Costasingel. Een deur werd opengebroken. Uit de woning is een gsm, een leren jas en zijn sieraden gestolen.

Inbraak in woning Zwammerdam (D3)
In de late middag of avond van vrijdag 7 december werd er ingebroken in een woning aan de Dokter Schreuderstraat. Een deur werd opengebroken. Uit de woning zijn sieraden gestolen.

Inbraak in woning Alphen aan den Rijn (D3)
In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 december werd er ingebroken in een woning aan de Akkerwinde. Het is nog niet bekend hoe de inbrekers binnen kwamen. Uit de woning zijn mobiele telefoons, is een portemonnee, een rijbewijs en bankpasjes gestolen.

Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn (D3)
De politie hield op zondag 9 december rond 01.55 uur op de Jan Pieterszoon Coenlaan een 32-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn aan. De politie nam de vrouw over van een kordaat optredende inwoner van Alphen aan den Rijn. Deze had gezien dat de automobiliste met haar auto tegen twee geparkeerde auto's was aangereden en greep in door de vrouw in afwachting van de politie aan te houden. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 620 ug/l. In het verkeer is de limiet 220 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen de vrouw op.

Inbraak kledingzaak Alphen aan den Rijn (D3)
Op maandag 10 december rond de klok van 03.00 uur hebben onbekenden een inbraak gepleegd bij een kledingzaak aan de Hooftstraat. Een rolluik van de zaak was vernield. Vermoedelijk is dat met een auto gebeurd. Op dit moment is niet bekend of de inbrekers er met buit vandoor zijn gegaan.

Rijden onder invloed Voorschoten (D4)
De politie heeft op zaterdag 8 december omstreeks 01.15 uur een 31-jarige automobilist uit Voorschoten aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een agent zag de automobilist al slingerend rijden waarop hij op de Van Kleffensplantsoen werd staande gehouden en overgebrach naar het politiebureau. Bij de automobilist werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 305 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een transactie van f 410,--.


Vechtpartij Leiden (D4)
De politie heeft op zaterdag 8 december omstreeks 02.30 uur twee Leidenaren van 24 en 26 jaar aangehouden na een vechtpartij met een andere groep. In een horecagelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt ontstond tussen twee groepen een ruzie vermoedelijk over een meisje. Nadat de twee groepen uit de zaak waren gezet zette de ruzie zich voort op de hoek Lange Scheistraat/Oude Singel. Hierna ontstond een vechtpartij waarbij drie plaatsgenoten van 16 (2) en 28 jaar werden mishandeld. De ter plaatse gekomen politie hield op de Nieuwe Beestenmarkt de twee verdachten aan. De politie stelt een onderzoek in.

Vechten om niets Leiden (D4)
Vrijdagavond 7 december heeft de politie een 33-jarige man uit Leiden aangehouden. Rond 22:00 uur fietste een 18-jarige jongen uit Leiden met een vriend over de Oude Rijn. Zonder reden gaf een onbekende man die de jongens tegemoet liep de 18-jarige een duw en begon hem te slaan. De jongen wist weg te komen en ging zijn verhaal doen bij de vader van zijn 17-jarige vriend die in de buurt werkte. Toen zij even later op de Hooglandse Kerkgracht de man zagen, ontstond opnieuw ruzie toen de vader hem aansprak. De agressieve man haalde direkt uit en ging er toen vandoor, maar daarmee was het nog niet gedaan. Een 33-jarige passerende man, die een vriend van de onbekende man zei te zijn, maakte zich ook kwaad. Hij zou met een verfkrabber gedreigd hebben. De man is aangehouden, maar nog diezelfde avond weer in vrijheid gesteld. Tegen de onbekend gebleven man is aangifte gedaan van mishandeling.

Motorfietsen in de brand Leiden (D4)
Twee motorfietsen hebben op zondag 9 december omstreeks 05.20 uur op de Van Speykstraat in de brand gestaan. Buurtbewoners begonnen met het blussen van de brand. De ter plaatse gekomen brandweer kon even later de brand blussen. Omdat de bewoners door de brand hun woning niet uitkonden verlieten zij met hulp van agenten via de achterzijde de woning. De motorfietsen liepen flinke schade op. Een aantal woningen liep waterschade en verschroeide kozijnen, deuren, regenpijpen enz. De politie stelt een onderzoek in naar de brand.

Auto over de kop Leiden (D4)
Een 38-jarige man uit Hoogmade is zaterdag 8 december op de Plesmanlaan met de auto over de kop geslagen na een aanrijding met een 27-jarige vrouw uit Leiden. De vrouw wilde vanaf de Plesmanlaan de Darwinweg oprijden. De Hoogmadenaar kwam haar tegemoet, volgens ooggetuigen met hoge snelheid en door het rode licht rijdend. De hoogmadenaar raakte na de aanrijding een verkeerslicht en de stoeprand. De Hoogmadenaar is met zijn zoontje, dat ook in de auto zat, naar het LUMC overgebracht. De brandweer heeft na afloop olie van het wegdek gespoten. Rond 13.15 uur was de weg weer vrij voor verkeer.

Wildplassen en rijden onder invloed Leiden (D4)
In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december rond 02.15 uur zagen agenten een 25-jarige Leidenaar wildplassen op de Lange Scheistraat. Hiervoor heeft hij een proces-verbaal gekregen. Even later zien de agenten dezelfde man in een auto stappen op de Nieuwe Beestenmarkt. Hij wilde vanaf de parkeerplaats de rijbaan oprijden, maar werd door de agenten tegengehouden en uit de auto gehaald. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar de ademanalyse 670 ug/l uitwees. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij heeft een proces-verbaal gekregen en een rijverbod van 8 uur.

Aanhoudingen Leiden (D4)
Zondag 9 december rond 02.50 uur zijn een 21-jarige Leidenaar en een 24-jarige man uit Zoeterwoude-Dorp aangehouden. Zij waren met elkaar in conflict gekomen in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt. Agenten zagen het tweetal op straat met elkaar vechten ter hoogte van de horecagelegenheid. Ze zijn uit elkaar gehaald en overgebracht naar het politiebureau. De Leidenaar moest in het LUMC gehecht worden aan een hoofdwond. Hij zou een vriendin van de Zoeterwoudenaar lastig hebben gevallen en ook de eerste klappen hebben uitgedeeld. Beiden mogen een jaar lang niet meer in de horecagelegenheid komen.

Hennepkwekerij ontmanteld Leiden (D4)
Na een korte brand in een kelderbox aan de Sweelincklaan werd vrijdag 7 december rond 16.30 uur een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij is ontmanteld. In totaal werden 147 plantjes in beslag genomen. De oorzaak van de brand is onbekend.

Mishandeling in supermarkt Moordrecht (D2)
Onenigheid in een wachtrij voor een kassa van een supermarkt aan de Kerklaan liep vrijdag 7 december rond 14.30 uur uit op een mishandeling van een 53-jarige vrouw uit Moordrecht. Zij werd door een man bij haar keel gegrepen en aan haar oren getrokken. Daarbij liep zij ingescheurde oren op. De man verliet daarop de supermarkt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bromfietsongeval Boskoop (D2)
Een 67-jarige bromfietser uit Boskoop is op vrijdag 7 december met een beenbreuk en een arm uit de kom overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De man kwam rond 17.10 uur op Laag Boskoop in botsing met een 47-jarige automobilist uit Boskoop. De bromfietster verleende bij het verlaten van een uitrit geen voorrang aan de automobilist.

Ongeval Rijksweg 20 Nieuwerkerk aan den Ijssel (D2)
Op vrijdag 7 december rond 21.50 uur raakte op de Rijksweg 20 een 40-jarige automobilist uit Putten van de weg en sloeg over de kop en belandde tegen een boom. Zowel de man zelf als zijn 36-jarige echtgenote die bij hem in de auto zat raakte bekneld en moesten door de brandweer bevrijd worden. Met ernstig letsel zijn beiden overgebracht naar het Dijkzicht Ziekenhuis in Rotterdam. Het is niet uitgesloten dat een verkeersmanouevre van andere weggebruikers voor hem bij hem een reactie tot gevolg had dat leidde tot dit ongeval. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk aan den Ijssel (D2)
De politie heeft op zaterdag 8 december omstreeks 03.40 uur een 30-jarige automobilist uit Nieuwerkerk a/d Ijssel aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist rijden over de Europalaan en hielden hem staande voor een alcoholcontrole. Omdat de agenten alcohol roken werd de automobilist overgebracht naar het politiebureau en namen bij hem een blaastest af. Deze gaf een resultaat van 571 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Auto raakt te water Boskoop (D2)
Op zaterdag 8 december raakte rond 13.00 uur op de Warmoeskade een 37-jarige automobilist uit Gouda met zijn auto te water. Hij kwam er zelf met een nat pak van af. Zijn auto werd uit het water getakeld. Vermoedelijk raakte de man van de weg doordat hij bij het bezorgen van post even was afgeleid.

Inbraak in woning Moordrecht (D2)
In de late middag of avond van zaterdag 8 december werd er ingebroken in een woning aan de IJssellaan. Een bovenlicht en raam werden opengebroken. Uit de woning is een computer, een staatslot en zijn gouden sieraden en horloges gestolen.

Inbraak in woningen Nieuwerkerk aan den IJssel (D2)
In de late middag of avond van zaterdag 8 december is ingebroken in één en werd gepoogd in twee woningen in te breken aan de Goudmos. Bij één woning lukte het de inbrekers een raam open te breken. Bij de andere woningen werd dit onder meer verhinderd door goed hang- en sluitwerk. Uit één woning zijn telefoons en is een fototoestel gestolen.


Inbraak woning Reeuwijk (d2)
In een nieuwbouwwoning aan de Einsteinstraat is tussen 6 en 7 december ingebroken. Een raam aan de linkervoorzijde werd geforceerd. De woning werd doorzocht en o.a. werd audioapparatuur weggenomen.

Openlijke geweldpleging Gouda (d2)
In een winkelcentrum aan het Middenmolenplein ontstond op 7 december, omstreeks 22.40 uur een vechtpartij tussen jongeren. Een 19-jarige Goudse liep samen met drie vrienden in het winkelcentrum. Zij werd aangesproken door een vijftal andere jongeren, die om een sigaret vroegen. Toen zij zei dat zij dat niet wilde, werd zij uitgescholden. Even later hadden zich meerdere jongeren verzameld en die groep kwam op het viertal af. Er vielen klappen, waarbij het 19-jarige meisje een blauw oog opliep. De politie stelt een onderzoek in.

Rijden onder invloed Gouda (d2)
Op 8 december, omstreeks 04.20 uur werd op de Van Baerlestraat 25-jarige man uit Capelle ad Ijssel aangehouden ter zake rijden onder invloed. De man gedroeg zich na zijn aanhouding agressief, waardoor hij met de boeien om naar het bureau moest worden vervoerd. Op het bureau blies hij 680 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een verbaal.

Drenkeling in water Gouda (d2)
De 44-jarige Gouwenaar, die op 8 december, omstreeks 05.45 uur in het water langs de Spieringstraat werd aangetroffen is op zondag, 9 december bij kennis gekomen en is door de politie kort gehoord. Bleek dat hij na horecabezoek te water is geraakt. Er is geen sprake van misdrijf.

Openlijke geweldpleging Gouda (d2)
Een videotheekhouder aan de Raam werd op 9 december, omstreeks 01.15 uur belaagd door een zestal jongeren. Zij liepen op de ramen te bonken van de zaak. Toen de eigenaar naar buiten kwam werd hij bekogeld met stenen. De politie stelde een onderzoek in en kon korte tijd later twee verdachten aanhouden op de Prins Hendrikstraat. Het betreffen twee Gouwenaars van 16 en 17 jaar oud. Het onderzoek wordt voortgezet.

Auto in brand na diefstal Gouda (d2)
Op 9 december, omstreeks 03.15 uur kwam een melding binnen dat een auto in brand zou staan op het Jaagpad in Gouda. Ter plaatse was de brandweer al aan het blussen. Onderzoek wees uit dat de auto kort daarvoor gestolen was aan de Lage Gouwe te Gouda. De auto is afgesleept en de technische recherche stelt een onderzoek in.

Inbraak woning Gouda (d2)
In een woning aan de Van Heuven Goedhartsingel is op 9 december ingebroken. Een raam aan de achterzijde werd geforceerd. De woning is doorzocht en er zijn diverse goederen weggenomen. Wat precies is weggenomen is nog niet bekend.

Achtervolging / auto te water Stolwijk (d2)
Na een melding tanken zonder te betalen is op 7 december, omstreeks 23.30 uur een achtervolging ontstaan in Stolwijk. De auto bleek enkele dagen daarvoor gestolen te zijn in Gouda. Met hoge snelheid reed de auto de Benedenkerkseweg op. Aan het eind van de weg, waar de weg overgaat in de Benedenheulseweg, verdwenen de achterlichten van de auto. Korte tijd later kon door de politie nog 1 persoon worden aangehouden. Het betreft hier een 18-jarige Gouwenaar. Uitgebreid onderzoek in de omgeving met diverse politie eenheden leverde niets op. Het onderzoek wordt voortgezet.

Inbraak woning Lekkerkerk (d2)
In een woning aan de Burg. v.d. Willigenstraat is op 9 december ingebroken. Een slot werd geforceerd en diverse kasten werden doorzocht. Het is nog niet bekend wat er precies is weggenomen.