Politiebericht Flevoland: district Noord 10-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Verdachten inbraak aangehouden
URK Zondagmiddag hield de politie twee mannen 32 jaar en 38 jaar- zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op verdenking van woninginbraak. Een bewoner meldde de politie dat hij een verdacht voertuig in de omgeving van de Geul zag rijden. Omdat er op Urk de laatste tijd een aantal keren rond deze tijd ingebroken is, reageerde de politie alert. Het bij de politie gemelde voertuig stond ook als verdacht. De politie liet het voertuig op de Domineesweg stilstaan. Beide inzittenden zijn aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau te Lelystad.

Baldadige jeugd
DRONTEN De politie kreeg zondagmiddag een melding van baldadige jeugd bij een school aan de Boord. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen zij twee jongens. De 18-jarige en een 19-jarige uit Dronten gedroegen zich ten opzichte van de politie vervelend. De 19-jarige is aangehouden, omdat hij na herhaaldelijke vordering niet wilde weggaan. De 18-jarige vluchtte. De 19-jarige is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Klap
DRONTEN Bij de politie is zondag aangifte gedaan van eenvoudige mishandeling. Een 21-jarige uit Dronten verklaarde zondagmiddag zonder aanleiding een klap in zijn gezicht gekregen te hebben van een onbekende automobilist. De aangever stond met zijn auto bij het tankstation op De Zuid. De auto voor hem reed volgens hem naar achteren tegen zijn auto aan. Hij sprak de vrouw hierop aan. Een andere automobilist die vermoedelijk de vrouw kende, stapte uit zijn auto en deelde volgens de aangever de klap uit. Proces-verbaal is opgemaakt.

Rijden onder invloed
BIDDINGHUIZEN Een 35-jarige automobilist uit Biddinghuizen is zondagnacht op de Bijsselseweg aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 495 ug/l (1,13 promille). Hij is met een boete en een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Rijontzegging en autopapieren niet in orde
LELYSTAD Tegen een 43-jarige automobilist uit Harderwijk wordt proces-verbaal opgemaakt, omdat hij reed terwijl hij een rijontzegging had. Tijdens een controle zaterdagmiddag op de Voorstraat, kwam dit aan het licht. Ook had de verdachte geen APK en verzekering. Zijn auto is overgebracht naar het politiebureau.

Brandstichting
LELYSTAD De politie trok zondagnacht een brandende auto weg van een gevel op de Schoener en bluste deze. De brandweer bluste na. Bij de politie is aangifte van brandstichting gedaan. De 49-jarige aangever hoorde baldadige jeugd in de straat en zag vervolgens de voorkant van zijn auto in brand staan.

EMMELOORD De politie kreeg zondagochtend een melding dat een container bij het busstation op De Deel in brand stond. Ter plaatse zagen agenten rook uit een vuilnisbak komen. De agenten blusten de brand. De brandweer kon afgebeld worden.