Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Alphen aan den Rijn, 10 december 2001

DiabeteSpecialist:
nieuwe kwartaaluitgave

Op 14 december aanstaande verschijnt een nieuwe kwartaaluitgave over diabetes onder de naam "DiabeteSpecialist". De eerste uitgave heeft als thema de diabetische voet en wordt aangeboden aan dr. Karel Bakker, die op die dag afscheid neemt als internist van het Spaarne Ziekenhuis in Heemstede. Het magazine DiabeteSpecialist is geschreven dóór en bestemd vóór artsen met speciale belangstelling voor de behandeling van diabetes mellitus.

DiabeteSpecialist richt zich op internisten, kinderartsen, in diabetes mellitus geïnteresseerde huisartsen en andere belangstellenden. De eindredactie is in handen van dr. Evert van Ballegooie, internist in Zwolle en oud-voorzitter van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF), en dr. Simon Verhoeven, huisarts in Heerde en bestuurslid van de Diabetes Huisartsen Advies Groep (DiHAG).

Elk nummer zal een compacte uitgave zijn van 16 à 20 pagina's, opgebouwd uit een aantal vaste rubrieken. Naast een congresagenda en een overzicht van internetsites is er ieder kwartaal een exclusief interview met iemand die op dat moment een belangrijke rol speelt in de wereld van de diabeteszorg. Verder is er in de rubriek "Stand van Zaken" een overzichtsartikel rond een bepaald thema. Ten slotte zijn er samenvattingen van de klinisch meest relevante presentaties van belangrijke diabetescongressen, symposia en workshops, geschreven door Nederlandse deelnemers. In de eerste uitgave wordt geschreven over bijeenkomsten van de British Diabetes Association in april 2001 en de European Association for the Study of Diabetes in september 2001.

De eerste DiabeteSpecialist staat in het teken van de diabetische voet. Er is een afscheidsinterview met dr. Karel Bakker, internist te Heemstede, die gedurende ruim twintig jaar baanbrekend werk heeft verzet voor de behandeling en de preventie van de diabetische voet. Dr. Nicolaas Schaper, internist-endocrinoloog in Maastricht, schrijft een overzichtsartikel over Nederlandse ontwikkelingen van de diabetische voet. En de rubriek "Diabetes op Internet" biedt enkele interessante sites met informatie over het betreffende thema.

DiabeteSpecialist - mogelijk gemaakt door Novo Nordisk Farma - wordt samengesteld door een onafhankelijke redactie. De in deze uitgave geventileerde meningen hoeven niet overeen te komen met die van de uitgever of de redactie. DiabeteSpecialist verschijnt viermaal per jaar en is geregistreerd onder nummer ISSN 1570-0313. Een abonnement is gratis. Aanmelding bij Novo Nordisk Farma, mevrouw Elvira van Leeuwen, bij voorkeur via e-mail ELEE@novonordisk.com, telefoon (0172) 449494.


* Dit persbericht is verzonden door
Herbschleb & Slebos, Actief in Communicatie te Hoogland.
* Indien u méér inlichtingen wenst, kunt u contact opnemen met de persoon die hierboven vermeld wordt in het persbericht.
* Als u per e-mail wilt reageren, reply dan naar het e-mailadres, zoals hierboven genoemd achter "C.C.".