Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-12-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 08.45 uur
Baldadige jeugd aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE Zondagmiddag kreeg de politie een melding dat er vernielingen werden gepleegd bij een hek van de gemeente aan de Van Egmondplein.

Omstreeks kwart voor drie trof de politie een groep jeugd op het Van Egmondplein aan. De groep stond bij een hek dat vernield was. Zij verklaarden dat twee andere jongens verantwoordelijk waren geweest voor de vernielingen. Op de Singel trof de politie één van de twee jongens een 13-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede aan. De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Op het bureau verklaarde de jongen dat niet hij maar zijn 14-jarige vriend de vernielingen had gepleegd. Enige tijd later meldde de jongen 14 jaar en afkomstig uit Wijk bij Duurstede zich bij de politie. Uiteindelijk bleek dat de 14-jarige jongen de vernielingen had gepleegd en zijn 13-jarige vriend de spullen in de container had gegooid. In overleg met de ouders zal gekeken worden of de jongens in aanmerking komen voor bureau Halt.

Schieten met carbid

VEENENDAAL Diverse bewoners rondom de Bergweg belde zondagavond naar de politie voor geluidsoverlast.

Rond kwart voor tien trof de politie in de buurt van de Bergweg een 27-jarige inwoner uit Veenendaal aan. De man was bezig met een Oudhollands gebruik namelijk het schieten met carbid. De knal is te vergelijken met zwaar vuurwerk.

De Veenendaler is voor verhoor aangehouden en meegenomen naar het bureau.