Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-12-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.10 uur
Rijden onder invloed

ZEIST De politie kreeg in de nacht van zondag 9 op maandag 10 december een melding van een aanrijding waarbij iemand met zijn auto tegen een lantaarnpaal was gereden.

Ter plaatse trof de politie omstreeks half twee een 33-jarige automobilist uit Zeist aan. De man was met zijn auto op de Laan van Vollenhovelaan tegen een lantaarnpaal aangereden. Hij verklaarde niet te weten hoe het ongeval had plaatsgevonden. De agenten roken dat hij gedronken had. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had.

De Zeisternaar werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij 1,45 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijontzegging van zes uur en een boete van 900,= werd hij naar huis gestuurd. ZEIST Op de Utrechtseweg werd door de politie een bestuurder gecontroleerd op het rijden onder invloed. De bestuurder een 35-jarige man uit Utrecht werd aan de kant gezet en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had.

De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de Utrechter 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had. Ook bleek dat het niet de eerste keer was dat hij onder invloed reed. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Verkeerscontrole

BUNNIK Op de Mereveldseweg heeft de politie zondagavond een controle uitgevoerd op het rijden door een geslotenverklaring. In totaal kregen drie bestuurders een bekeuring.