Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.25 uur
In werking zijnde hennepplantage aangetroffen

UTRECHT De politie heeft na een tip zondagmorgen 9 december in een woning aan de Billitonkade een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen.

Na telling bleken er 75 planten te staan. De complete installatie werd ontmanteld en inbeslaggenomen. Medewerkers van een elektriciteitsmaatschappij constateerden dat er illegaal stroom werd afgetapt. In de woning werd niemand aangetroffen.

De politie stelt een nader onderzoek in.

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagnacht 10 december een 16-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak in een auto op de Spaaklaan en een inbraak in een auto op de Adenauerlaan.

De eigenaar van de auto op de Spaaklaan zag twee jongens aan zijn auto rommelen en riep hen aan, waarop de twee er vandoor gingen. Na onderzoek bleek dat er een ruit van de auto was vernield.

De gewaarschuwde politie stelde in de omgeving een onderzoek in. Op de Adenauerlaan zagen zij twee personen een geparkeerde auto uitvluchten die voldeden aan het opgegeven signalement. Het lukte om een persoon in de kraag te vatten. De andere persoon wist te ontkomen.

Na onderzoek bleek dat er van deze auto ook een ruit was vernield. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Bij de fouillering op het bureau kwam nog een stuk inbrekersgereedschap uit zijn kleding tevoorschijn.

De 16-jarige zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Jongens aangehouden voor brandstichting

UTRECHT Drie jongens van respectievelijk 15, 16 en 17 jaar uit Utrecht zijn aangehouden op verdenking van brandstichting op de Mr. Sicksezlaan.

Na een melding trof de politie de drie jongens aan bij een in de brand staande prullenbak waarin heel veel kranten zaten. De drie renden bij het zien van de politie weg maar konden alsnog achterhaald worden. Op het bureau werden de ouders in kennis gesteld. In overleg met de afdeling Jeugd- en Zedenzorg zal bekeken worden of deze zaak via bureau Halt afgewerkt kan worden.

Automobilist onder invloed

UTRECHT Een 29-jarige automobilist uit Nieuwegein is zondagnacht 10 december betrapt op het rijden onder invloed en het rijden in een onverzekerde auto.

Politiemensen controleerden hem op de Oudegracht. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal wordt opgemaakt.