Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-12-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.55 uur
Autokraker aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van zondag 9 op maandag 10 december is een autokraker aangehouden.

Rond vier uur in de ochtend meldde een bewoner van de Torenvalk dat hij gerommel aan zijn auto had gehoord en vervolgens iemand bij zijn auto had zien wegrennen. De auto bleek opengebroken. Ter plaatse spraken politiemensen de getuige en even later ook een andere man die vertelde een verdacht persoon te hebben gezien.

De beide opgegeven signalementen kwamen niet overéén, terwijl de tweede getuige wel erg veel gelijkenis vertoonde met het door de eerste getuige opgegeven signalement van de wegrennende verdachte. Tevens wist de tweede getuige wel erg nauwkeurig waar er autos waren opengebroken. Daarop werd de man, 30 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, aangehouden. In de buurt werden naast de opengebroken auto op de Torenvalk, nog twee opengebroken autos aangetroffen.

De verdachte is op het politiebureau ingesloten en heeft tot op heden bekend één auto op de Torenvalk te hebben opengebroken.

Automobiliste onder invloed

HOUTEN Op zondag 9 december is een vrouw voor het rijden onder invloed aangehouden.

Even voor twaalf uur in de avond controleerden politiemensen op de Waterveste een 24-jarige automobiliste uit Houten. Uit de blaastest bleek dat zij teveel had gedronken en zij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 0,95 promille (365 ug/l), bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van drie uur.