Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 10 december 2001

Doreen Boonekamp nieuwe directeur Nederlands Film Festival

Doreen Boonekamp is per 1 januari 2002 benoemd tot directeur van het Nederlands Film Festival. Zij neemt daarmee de leiding over van Michiel Berkel die, zoals eerder gemeld, het Nederlands Film Festival per 31 december 2001 verlaat. Doreen Boonekamp was het afgelopen jaar adjunct-directeur en daarvoor producent van het Nederlands Film Festival.

Bestuursvoorzitter van de Stichting Nederlands Film Festival, Frans Afman is verheugd met haar aanstelling: Na meer dan tien jaar ervaring met het festival en de Nederlandse filmwereld is zij bij uitstek de persoon die in staat is de groei van het festival zowel in kwalitatieve als kwantitatieve zin te continueren.

Doreen Boonekamp ziet het als haar belangrijkste taak de intermediairfunctie die het festival vervult tussen het publiek, filmmakers, producenten en distributeurs van Nederlandse films te versterken. Daarnaast zal het Gouden Kalf competitieprogramma het uitgangspunt worden van de totale programmering van het festival. Zij noemt ook de functie die het Nederlands Film Festival heeft voor de internationale promotie van de Nederlandse Film. Deze moet, nog meer dan voorheen, tot stand komen door een hechtere samenwerking met belangenorganisaties en de verdere ontwikkeling van het Netherlands Production Platform tot de co-produktie- en co-financieringsmarkt voor nieuwe Nederlandse speelfilmprojecten.

Doreen Boonekamp is geboren op 4 december 1968. Zij groeide op in Maastricht, studeerde af in Kunstmanagement aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds 1990 werkzaam voor het Nederlands Film Festival. Tevens werkte zij zes jaar mee aan de organisatie van de CineMart voor het International Film Festival Rotterdam. Naast haar dagelijkse werkzaamheden is Doreen Boonekamp voorzitter van het bestuur van het maandblad voor film en beeldcultuur Skrien en bestuurslid van de Stichting Nederlandse Filmdatabase.

De 22e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober 2002.

Einde Persbericht

www.filmfestival.nl

Voor meer informatie en foto's kunt U contact opnemen met Rob Nillezen. Nederlands Film Festival, afdeling Communicatie
T 030.2303800
F 030.2303801
E publiciteit@filmfestival.nl