Ingezonden persbericht

"Op de fiets werkt beter!" groot succes

DORDRECHT, 10-12-2001 -- Maar liefst 800 deelnemers aan de fietsactie 'Op de fiets werkt beter!' hebben van 1 mei tot en met 31 oktober vaker de fiets gepakt voor het woon- werk en zakelijk verkeer. Daarmee hebben zij het milieu gespaard en een belangrijke bijdrage geleverd aan de bereikbaarheid van de bedrijven en bedrijventerreinen in de provincie Zuid Holland. In totaal hebben de deelnemers in 6 maanden maar liefst 629.043 kilometers afgelegd. Kilometers waar dus geen auto aan te pas is gekomen. Op maandag 10 december worden de prijzen die aan de actie zijn verbonden uitgereikt aan de winnaars.

De fietsactie die dit jaar voor de tweede keer is georganiseerd is een gezamenlijk initiatief van het Vervoer Coördinatie Centrum Zuid-Holland Zuid, Stichting Rijnland Mobiel en het Adviespunt Vervoermanagement Midden-Holland. De actie wordt door de provincie Zuid-Holland ondersteund. Marco Louwman, coördinator van de fietsactie:" En volgend jaar organiseren we het weer. De actie heeft als doel meer mensen op de fiets in het woon-werkverkeer te krijgen. En dat lukt ieder jaar beter. We hebben gemerkt dat de actie een geweldige stimulans is voor bedrijven om het personeel vaker de fiets te laten pakken. Bedrijven zien de waarde van het initiatief goed in en verlenen ook alle mogelijke medewerking. Verder past de actie volledig bij onze inspanningen om bedrijven en bedrijventerreinen beter bereikbaar te maken."

In totaal hebben 57 bedrijven aan de actie deelgenomen. Sommige medewerkers gebruikten de fiets al voor het woon-werkverkeer, maar een flink aantal van hen heeft de auto geruild voor de fiets. Op maandag 10 december reiken de coördinatoren van de adviespunten en een afgevaardigde van de provincie Zuid-Holland de prijzen uit aan het bedrijf met het hoogste aantal gereden kilometers (Dupont de Nemours, Dordrecht met 93.821 km); het bedrijf met de meeste deelnemers op het totaal aantal personeelsleden (Lexmond Milieu-adviezen, Bodegraven met 25%) en het bedrijf met het hoogste percentage deelnemers dat de auto tijdens de actie heeft ingeruild voor de fiets in het woon- werkverkeer (Fluid Management, Sassenheim met 48%). Onder de deelnemers is een hoofdprijs (vier-sterren fietsarrangement voor 2 personen) verloot. Daarnaast zijn er ook nog 20 fietsbonnen à 100 gulden verdeeld. Louwman: "Iedere kilometer die niet met de auto wordt gereden, is er één. Acties zoals deze dragen bij aan een betere bereikbaarheid van bedrijven en bedrijventerreinen."



Ingezonden persbericht