Politiebericht Eindhoven e.o. 10-12-2001

1e Persbericht 10 december 2001


Persberichten uit de regio:

Geldrop: Politiebureau twee dagen dicht
Op donderdag 13 en vrijdag 14 december is het politiebureau in Geldrop gesloten. Op die dagen verhuist de politie naar het nieuwe bureau aan de Laan der Vier Heemskinderen 15. Het bureau aan het Vincent van Goghplein in Nuenen is deze twee dagen van 8.30 tot 18.00 uur geopend voor politiezaken. Op zaterdag 15 december is het bureau in Geldrop weer open voor publiek.

Eindhoven: Automobilist beroofd van portemonnee Zondag tussen 22.30 en 22.45 uur is een 41-jarige Eindhovense automobilist op de Elburglaan beroofd van zijn portemonnee. De man was daar, op een parkeerplaats bij het Philips de Jonghpark gestopt omdat er op zijn gsm gebeld werd. Toen hij daar met zijn auto stond kwam er een andere auto achter hem staan. Uit die auto stapte een man en omdat de Eindhovenaar het niet vertrouwde sloot hij de portieren van zijn auto. De man probeerde het portier aan de bestuurderskant te openen. Toen dat niet lukte sloeg hij met een schroevendraaier de ruit in. Met de schroevendraaier bedreigde hij de Eindhovenaar en hij eiste geld. Het slachtoffer gaf hem zijn portemonnee met fl. 200,= en pasjes. Daarmee verdween de rover.

Helmond: Aanrijding onder invloed
Op de Weg naar Bakel is zondag om 15.45 uur een 23-jarige Duitse automobilist uit Herne aangehouden. De man was bij een andere auto achterop gereden. Hij bleek gedronken te hebben en blies bijna 1,05 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Fiets uit berging gestolen
Uit een berging van een flatgebouw aan de Heistraat is tussen donderdagochtend en maandagochtend een fiets gestolen. De dader kwam in de berging door een deur open te breken.

Best: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Kanaaldijk zijn tussen vrijdag 16.30 uur en maandagochtend 7.30 uur een computer, een schroefmachine, een boutenmachine en een meetlint gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het pand te vernielen.

Bladel: Auto in de slip
Op de Schouwberg is maandagochtend rond 8.30 uur een 23-jarige automobiliste uit Reusel gewond geraakt. Haar auto raakte in een bocht in de slip waardoor zij tegen een lantaarnpaal en vervolgens tegen een boom aan de rechterkant van de weg botste. De vrouw is voor behandeling overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Deurne: Man vernielt ruit
Een 46-jarige Helmonder is maandag om 2.20 uur op de Stationsstraat aangehouden. De man was even daarvoor uit de hal van een bejaardenhuis verwijderd. Hij lag daar te slapen. Even later vernielde hij een ruitje van een café aan de Stationsstraat. Hij is ingesloten.

Deurne: Bestelauto gestolen
Vanaf de Soemeersingel is in de nacht van zondag op maandag een witte bestelauto, een Mazda E2200, met het kenteken VL-65-LT gestolen. In de bestelauto lagen diverse gereedschappen waaronder trappen, slangen en lampen.

Gemert: Onder invloed
Een 29-jarige automobilist uit Gemert is zondag om 23.45 uur betrapt op het rijden onder invloed. Hij reed over de Bisonstraat. De uitslag van de ademanalyse was 1,35 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Snelheidscontrole
Op de Boekelseweg is zondag tussen 13.55 en 16.15 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 1301 passerende voertuigen reden er 53 te hard. De snelste reed 120 km/u. terwijl 80 is toegestaan.