P e r s i n f o r m a t i e

Bunnik, 10 december 2001

ME - Mediaprijs
ME - Fonds stelt journalistieke prijs in

Het ME-Fonds heeft recent een journalistieke prijsgesteld, de ME-Mediaprijs. De prijs is bedoeld voor het beste artikel over het chronische vermoeidheidssyndroom / ME in dag- of weekblad of tijdschrift in Nederland. De wedstrijdperiode is van 15 maart 2000 tot 15 maart 2002. De prijs wordt vanaf 2002 elke twee jaar uitgereikt in het kader van Wereld ME-dag op of rond 12 mei. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 5000 Euro. Met het in stellen van de ME-Mediaprijs wil het ME-Fonds stimuleren dat de kennis over de ziekte ME het brede publiek bereikt.

Het chronische vermoeidheidssyndroom / ME is een ziekte die steeds vaker voorkomt maar de medische wereld en patiënten voor heel veel raadsels stelt. Om de oorzaak te vinden is veel onderzoek nodig. Het ME-Fonds stimuleert en subsidieert dit onderzoek en geeft voorlichting. Het vergroten van de kennis over het chronische vermoeidheidssyndroom / ME is één van de doelen van het fonds. Publicaties in de media spelen hierbij een belangrijke rol. Om dit te stimuleren heeft het ME-Fonds een speciale journalistieke prijs in gesteld, de ME-Mediaprijs.

5000 Euro
Voor de ME-Mediaprijs komen artikelen in aanmerking in de ruimste zin des woords (reportage, beschouwing, interview, serie enz.). Het artikel moet zijn verschenen in dag-, weekbladen of tijdschriften. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt rond 12 mei op Wereld ME dag. De jury bestaat uit Renate Dorrestein (schrijfster), Prof. dr. Hans Galjaard (erfelijkheidsdeskundige), Mascha Dellen (schrijfster, ervaringsdeskundige) en Paul Witteman (journalist). De sluitingsdatum voor inzending van het artikel is 15 maart 2002. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 5000 Euro. Deelnameformulieren en -voorwaarden zijn verkrijgbaar bij het ME-Fonds, info@mefonds.nl

ME-Fonds
Het ME-Fonds is de Nederlandse fondsenwervende organisatie voor het bestrijden en voorkómen van het chronische vermoeidheidssyndroom / ME. Het ME-Fonds stimuleert en subsidieert wetenschappelijk onderzoek en geeft voorlichting. Het doel is het leven ME-patiënten en hun vooruitzichten te verbeteren.


---

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met ME-Fonds : mevrouw Jacqueline L. van Male, directeur Telefoon: 030 - 609 09 32
E-mail: info@mefonds.nl

ME-Fonds
J.F. Kennedylaan 101, kamer S 07
3981 GB Bunnik
Tel: 030-6090932
Fax: 030-6048032
Website: http://www.mefonds.nl
E-mail: info@mefonds.nl