NU'91

NU'91 zoekt interessante werkplekken voor haar jaarcongres

Beste collega

NU91 zoekt interessante werkplekken voor haar jaarcongres op 23 mei 2002

NU91 is bezig met de organisatie van haar jaarcongres met de titel Jouw Uitdaging op 23 mei 2002. Voor dit congres is NU91 op zoek naar werkplekken van zowel basisfuncties als naar aanleiding van een vervolgopleiding die als voorbeeld voor de collegae in andere instellingen kunnen dienen. We willen minimaal 50 werkplekken uit alle werkvelden laten zien die via posters en discussie gepresenteerd worden.

Ideeën uitwisselen van interessante werkplekken, vervolgopleidingen en functies

Jouw uitdaging
is een congres waarbij verpleegkundigen en verzorgenden IG ideeën uitwisselen en uitdagingen aangaan om hun deskundigheid en verantwoordelijkheid na een basis- of vervolgopleiding op de juiste manier in de directe patiëntenzorg te kunnen inzetten. Het wordt een dag waarbij de verpleegkundigen en verzorgenden IG werkelijk tientallen praktijkvoorbeelden gaan zien en voor de eigen werkplek ideeën op kunnen doen.

Interactief congres

Jouw Uitdaging
is een interactief congres voor en door verpleegkundigen en verzorgenden IG. Dit betekent dat we willen dat de vragen van de deelnemers bepalend zijn voor het verloop van de dag. Vragen moeten ook echt beantwoord worden en de informatie gevonden. Het congres wordt een werkconferentie waarbij gebruik gemaakt wordt van de Open Space methode. Open Space is een werkvorm die leidt tot een vrijhandelsmarkt voor ideeën, ervaringen en initiatieven.

Voorbeelden van wat NU91 zoekt

We willen graag werkplekken laten zien die op basis van de nieuwe kwalificatiestructuur en het nieuwe beroepsprofiel de juiste verantwoordelijkheid hebben gevonden voor de kwalificatieniveaus 3-IG, 4 en 5. Daarnaast willen we de collegae kennis laten nemen van de verschillende vervolgopleidingen met daaraan gekoppeld een mogelijke functie ergens in het veld. Te denken valt aan de opleiding Advanced Nursing Practice of de opleiding Verpleegkundig specialist in de GGZ en nog vele anderen. De functies dienen echter wel in de directe patiëntenzorg uitvoerbaar te zijn.

Wellicht heeft jouw zorginstelling nu net die functie voor een verpleegkundige of een verzorgende IG die de meerwaarde geeft waardoor de beroepsbeoefenaar ervaart dat haar deskundigheid ook optimaal voor haar niveau wordt ingezet en de kwaliteit van de zorg verbeterd. Functies die over de verschillende velden heen getild worden of klinische- en poliklinische taken inéén heeft.

Oproep om je eigen werkplek op het jaarcongres te presenteren

Om het congres goed neer te zetten hebben we de medewerking van de collegae hard nodig. Aan jou de vraag om jouw werkplek op het jaarcongres te laten zien. Of wellicht weet je binnen jouw instelling interessante werkplekken voor het congres.

Informatie naar NU91

Heb je een werkplek die we zoeken en ben je bereid deze op het jaarcongres te presenteren, laat het ons weten. Je kunt mailen, schrijven of bellen naar NU91, Anja Cremers, Postbus 3503 PA Utrecht, email: a.cremers@nu91.nl of 030-2840431.

Met vriendelijke groet,

Anja Cremers

Terug naar de NU'91 home page....