Politiebericht Venlo 10-12-2001
Mediaberichten 10 december (12.30 uur)

BLERICK Autobrand
BLERICK Door nog onbekende oorzaak ontstond er zondagavond brand in een geparkeerde personenauto bij een garagebedrijf aan de Celsiusweg. De auto brandde volledig uit. Er was niemand bij de auto aanwezig. Het voertuig was daar dezelfde dag nog door een takelbedrijf neergezet nadat het betrokken was bij een verkeersongeval op de A73 in Horst. Politie en brandweer sluiten brandstichting in deze niet uit en stellen een onderzoek in.

ROERMOND Woningbrand
ROERMOND Gordijnen die vlam vatten door een brandende kaars was de oorzaak van een binnenbrand zondagnacht in een woning op de Maria Theresialaan. De 63-jarige bewoonster lag te slapen op de bank in de huiskamer en werd tijdig wakker door de brand. Ze begon het vuur te blussen waarbij ze hulp kreeg van een voorbijganger. De bewoonster liep hierbij lichte verwondingen op aan een hand en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De gealarmeerde brandweer wist het karwei af te maken en de schade te beperken. Het is niet bekend hoe groot de schade is die ontstond.

VENLO Valse melding
VENLO De politie heeft vanmorgen in alle vroegte een 31-jarige inwoner van Venlo aangehouden die het alarmnummer 112 had gebeld en de politie waarschuwde in verband met een steekpartij op het station in Venlo. Een politiepatrouille stelde een onderzoek in maar trof niets aan dat leek op een steekpartij. Er stonden wel 2 mannen op het station waaronder de Venlonaar. Tijdens een gesprek met hem gaf deze al vrij snel toe de valse melding te hebben uitgegeven. Als verklaring daarvoor gaf hij aan dat hij al 1 uur in de kou stond te wachten op een taxi. Hij werd ingesloten in een politiecel en vanochtend na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.