Ingezonden persbericht

De Sound Blaster Live! 5.1 Digital van Creative:
geluidskaart voor games, muziek en amusement op Internet

Amsterdam, 10 december 2001 - Creative (NASDAQ:CREAF), marktleider in digitale entertainmentproducten voor de PC en het Internet, kondigt de Sound Blaster Live! 5.1 Digital aan.

De kaart, wordt bestuurd door de EMU10K1 chip, een geavanceerde chip voor audioverwerking op de PC. Het bied de gebruiker een krachtige, boeiende Dolby Digital-ervaring, een superieure geluidskwaliteit via 2, 4 en 5.1 kanalen en geavanceerde technologie voor een aantrekkelijke prijs. De Sound Blaster Live! 5.1 Digital is uitgerust met technologieën zoals EAX waardoor levensecht geluid en 3D-omgevingseffecten worden weergegeven. De kaart kan worden aangesloten op 5.1-kanaals luidsprekers, en biedt gebruikers Dolby Digital surround-geluid zonder dat een extra decoder hoeft te worden aangeschaft.

Bovendien is de kaart geschikt voor Internet-audio, vanwege een complete 320 kb/sec. encoder die een digitale audio-omzetting met een versnelling tot 9x kan realiseren. Deze kaart vormt tevens de oplossing voor liefhebbers van Internet-audio, dankzij de geïntegreerde MP3/WMA-encoder die MP3 en WMA-ripping ondersteund.

Franco De Bonis, Europese Brand Manager voor audioproducten bij Creative Labs Europe zegt: "De Sound Blaster Live! 5.1 Digital voorziet in de behoefte voor technologie met een grote toegevoegde waarde - het is een veelzijdige geluidskaart voor entertainment in de thuisomgeving. We zijn blij dat we erin zijn geslaagd het product voor een prijs aan te bieden die het toegankelijk maakt voor vrijwel elke gebruiker. Vóór de aankondiging van onze recente lijn van Sound Blaster Audigy-kaarten was de Live! de krachtigste audioprocessor verkrijgbaar. "De meegeleverde software zorgt voor een grote maat van realisme bij elk game- of entertainmentomgeving in huiselijke kring - met name vanwege de ingebouwde Dolby Digital-decodering.

Prijs en beschikbaarheid
De Sound Blaster LIVE! 5.1 Digital is vanaf december leverbaar tegen een aanbevolen prijs van Euro 104,-

Informatie over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is de wereldwijde marktleider op het gebied van digitale amusementsproducten voor de personal computer en het Internet. Creative, dat faam heeft verworven met haar Sound Blaster-kaarten en als drijvende kracht achter de multimediarevolutie, houdt zich momenteel zeer intensief bezig met de ontwikkeling van digitaal amusement voor het pc-platform, met producten zoals de veelbejubelde D.A.P Jukebox. De innovatieve hardware, intern ontwikkelde technologie, toepassingen en services van het bedrijf maken optimaal gebruik van de mogelijkheden van het Internet, waardoor consumenten kunnen genieten van hoogwaardig digitaal amusement - op elk gewenst moment en elke gewenste locatie.

Het internationale hoofdkantoor van Creative Technology, dat werd opgericht in 1981, is gevestigd in Singapore en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 om een groter deel van de groeiende Europese markt te kunnen veroveren. Vanuit het Europese hoofdkantoor in het Britse Berkshire zette Michael Sullivan, de General Manager, een volledig Europese organisatie op poten. Creative Labs Europe is in de afgelopen drie jaar met 900 procent gegroeid en heeft vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Het European Operations and Technical Centre (EOTC) van Creative werd officieel geopend op 19 juli 1995 in de Ierse hoofdstad Dublin. Het EOTC fungeert als brandpunt voor de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs en biedt een op efficiënte wijze gelocaliseerd en aangepast productaanbod voor de Europese markt alsmede een uitgebreide klantenservice ter ondersteuning van de activiteiten van de dochterbedrijven in de verschillende landen. De Europese organisatie telt op dit moment zo'n 500 medewerkers.Voor verdere informatie kunt u een bezoek brengen aan www.europe.creative.com

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van dia's en review exemplaren kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Dennis Doodeman
Tel. +31 (0) 20 5304345
E-mail: dennisd@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com


Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777