Hoofd Bedrijfschap Ambachten

Competence Coach: nieuw HBA-project onder de ESF-EQUAL subsidie (04-12-'01)

Het HBA heeft met succes een subsidieverzoek bij het Ministerie van SZW ingediend. Het geld is bestemd voor de uitvoering van het project Competence Coach 2002-2004. De Equal is een transnationaal programma gericht op het creëren van gelijke kansen en het bestrijden van discriminatie op de arbeidsmarkt in de lidstaten. Voor meer informatie: www.agentschapszw.nl

Competence Coach biedt oplossingen voor een aantal knelpunten genoemd in het Deltaplan ter versterking van ambachtelijk beroepsonderwijs (1999). Zo ziet het HBA mogelijkheden om het aanwezige opleidingsstelsel in de ambachtelijke sectoren te versterken om zodoende de employability van de nieuwe instroom en van de werkenden te bevorderen.

Algemene doelstelling van het project is voorwaarden te ontwikkelen en implementeren om de toegankelijkheid van het ambacht en het ambachtelijk beroepsonderwijs voor leerlingen en werknemers verbeteren.

Daarbij gaat het om de projectmatige uitwerking van de volgende subdoelen:
· De nationale en transnationale ontwikkeling van genderneutrale beroepscompetentieprofielen.
· EVC-projecten (eerder verworven competenties) · ICT (informatie- en communicatietechnologie) als instrument bij afstandsleren, -begeleiding en -examinering

De aangesloten ambachtelijke branches die hebben aangegeven aan dit project te willen deelnemen zijn: glasbewerking, bitumineuze dakdekkers, stratenmakers, optiek, goud- en zilversmeden, uurwerkherstellers en kappers.
Het HBA zal de thans niet participerende branches te zijner tijd faciliteren door verspreiding van de resultaten, methoden en ervaringen uit Competence Coach.

---