Ingezonden persbericht

SHOP.NL viert 5e verjaardag met nieuwe aandeelhouder.

Amsterdam, 10 december 2001 SHOP.NL, het eerste warenhuis op Internet in Nederland bestaat op 11 december precies 5 jaar. Vorige maand tekende SHOP.NL ASP BV een overeenkomst met SMC Boxford Holland BV, zij nemen een belang en investeren in SHOP.NL waardoor er een solide basis voor de toekomst wordt gelegd.

SHOP.NL
SHOP.NL heeft haar diensten uitgebreid en richt zich naast de consumentenmarkt nu ook op de bedrijvenmarkt. Dit houdt in dat SHOP.NL op basis van haar bestaande techniek, kennis en organisatie volledige webwinkels faciliteert maar ook productinformatie sites voor ondernemingen die hun internet activiteiten willen uitbesteden. Dit betekent dat SHOP.NL behalve de technische ontwikkeling en hosting van de websites ook e-mailverwerking, assortimentsbeheer en fulfilment verzorgt. Door haar ervaring kan SHOP.NL dit realiseren in een zeer korte tijd (maximaal 8 weken) en met relatief lage investeringen. SHOP.NL richt zich met haar zakelijke concept op de grotere bedrijven die een professionele, schaalbare oplossing wensen voor hun internetstrategie.

De internetwinkel www.SHOP.NL blijft een belangrijk deel uitmaken van de bedrijfsstrategie en zal in 2002 uitgebreid worden met innovatieve, aantrekkelijke producten tegen een scherpe prijs. www.SHOP.NL staat voor een eerlijke service, bereikbaar voor iedereen, zonder kleine lettertjes online shoppen.

Geschiedenis
SHOP.NL is in 1996 als onderdeel van Clockwork BV gestart als eerste online warenhuis van Nederland. SHOP.NL werd onderdeel van Scaramea NV toen Clockwork begin 2000 met Scaramea fuseerde. Binnen Scaramea NV is SHOP.NL opgezet als zelfstandige BV. In september van dit jaar hebben de oprichters van SHOP.NL, M. De Jong, P. Mol en B. van Oranje, via een management buy out, SHOP.NL weer in handen gekregen.

In 1998 is SHOP.NL door het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel uitgeroepen tot beste webwinkel van Nederland. In 1999 heeft SHOP.NL in samenwerking met VISA de eerste SET transactie in Nederland verwerkt. In 2000 is SHOP.NL wederom uitgeroepen tot beste webwinkel van Nederland, ditmaal door het computerweekblad Computeridee.

Aandeelhouders
Naast Boxford houden M. De Jong, P. Mol en B. van Oranje, de oprichters van www.SHOP.NL een belang in SHOP.NL, het resterende deel van de aandelen gaat naar de directie. De directie van SHOP.NL zal worden gevormd door J. Dekker, voorheen business manager van SHOP.NL en J.Lahaye voorheen business analyst bij Libertel en operationeel manager bij SHOP.NL.

SHOP.NL en SMC Boxford Holland BV
Volgens Boxford heeft SHOP.NL een uitgebalanceerd concept met haar propositie die zich richt op zowel de consumentenmarkt als de bedrijvenmarkt. Deze mix was voor Boxford van doorslaggevend belang om de komende jaren in SHOP.NL ASP BV te investeren. SHOP.NL zal voor de producten van Boxford de after sales gaan verzorgen mede door het opzetten van service-websites. Door de ferme groei van Boxford Holland in de afgelopen jaren was Boxford al geruime tijd voornemens om haar service activiteiten te intensiveren. Boxford kan door het inzetten van SHOP.NL, haar hoge service niveau richting haar afnemers behouden en verbeteren. SMC Boxford Holland BV is een fabrikant van klein huishoudelijk apparatuur en aanverwante apparaten. Zij produceren bekende merken zoals Holland Electro, Home Cleaning, Home Electronics, Provision en SMC en voor bekende namen als Montignac en Jan des Bouvrie.

SHOP.NL en Clockwork
SHOP.NL heeft een strategische relatie met Clockwork, een ebusiness consultancy en webdevelopment onderneming. Door deze combinatie wordt klanten de mogelijkheid geboden om een website te laten ontwikkelen door Clockwork of deze uit te besteden bij SHOP.NL. Deze keuze mogelijkheid die wordt gecreëerd door de samenwerking tussen de twee bedrijven is een unieke propositie in de markt.


---
meer informatie:

Dhr. J. Dekker
Telefoon: 0206077045
E-mail: j.dekker@SHOP.NL

Dhr. P. Mol
Telefoon: 06-22406970
E-mail: paul.mol@clockwork.nl

SHOP.NL ASP: http://www.shop.nl/fo/shop.nl/B2B/index.html SHOP.NL: http://www.shop.nl