LEGO Company kondigt wereldwijde samenwerking aan met Electronic Arts voor het mede-uitgeven van producten

Redwood Shores, CA - Electronic Arts (NASDAQ: ERTS), marktleider op het gebied van amusementssoftware, heeft een overeenkomst getekend met LEGO Company, een particuliere Deense onderneming en een van 's werelds grootste fabrikanten van speelgoed. In overeenstemming met de voorwaarden van de wereldwijd geldende overeenkomst gaat EA op ten minste vier platforms gedurende een periode van drie jaar meer dan dertig LEGO-softwaretitels mede-uitgeven en de marketingondersteuning voor deze titels verzorgen. Financiële voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

LEGO Company en EA gaan software van wereldklasse ontwikkelen voor jonge gebruikers van games en willen bestaande licenties uitbouwen en nieuwe tot stand brengen. Bij de huidige licenties gaat het onder meer om LEGO Racers, BIONICLE(tm), LEGO Island, LEGO Creator Harry Potter, Academy of Flying, LEGO Sport en GALIDOR(tm): Defenders of the Outer Dimension. Beide ondernemingen kunnen bogen op een staat van dienst waarin zij de consument veilige en leuke producten aanbieden van hoge kwaliteit. Met deze overeenkomst kan LEGO Company profiteren van het uitgebreide, wereldwijde distributienet en de wereldwijde organisatie van EA.

Larry Probst, CEO van Electronic Arts: "Ik vind het fantastisch dat LEGO Company en EA als partners gaan samenwerken. De combinatie van de gerenommeerde LEGO-merken en de wereldwijde distributiecapaciteiten van EA zal voor de games die wij samen gaan ontwikkelen uitmonden in een overweldigende aanwezigheid in de detailhandel."

Poul Plougmann, COO, LEGO Company: "De doelstelling van onze LEGO-softwareonderneming is erg eenvoudig. Wij ontwikkelen een leuke, interactieve spelervaringen van wereldklasse, met name voor games-gebruikers van 6 tot 12 jaar oud, op basis van LEGO's intellectuele eigendom en merkpositie van verbeeldingskracht, creativiteit en plezier. Wij hadden ons voorgenomen het beste bedrijf op het gebied van verkoop, marketing en distributie ter wereld te zoeken en met EA hebben wij de perfecte partner gevonden."

Over EA
Electronic Arts (NASDAQ: ERTS), heeft zijn hoofdkantoor in Redwood City, Californië en is 's werelds marktleider op het gebied van interactieve amusementssoftware. Electronic Arts (EA) werd opgericht in 1982 en heeft over het boekjaar 2001 inkomsten van meer dan 1,3 miljard dollar bekendgemaakt. De onderneming ontwikkelt, publiceert en distribueert software over de hele wereld voor het internet, de pc en videospelletjes. Electronic Arts brengt zijn producten onder drie merknamen op de markt: EA SPORTS(tm), EA GAMES(tm) en EA.COMSM. Meer informatie over de producten van EA en de volledige tekst van persberichten zijn te vinden op het Internet onder http://www.ea.com.

ots original text: Electronic Arts
Beschikbaar op internet: http://www.newsaktuell.be

Over LEGO Company
Het in 1932 opgerichte familiebedrijf LEGO Company heeft zijn hoofdkantoor in Billund, Denemarken. Lego is wereldwijd marktleider in het leveren van kwaliteitsproducten die creativiteit, fantasie en leren van kinderen stimuleren. Bij de spelactiviteiten van Lego werken zowel de handen als de hersenen en delen kinderen ideeën en ervaring in groepsverband. Nog steeds geldt het motto uit de jaren dertig van oprichter Ole Kirk Christiansen: "Alleen het beste is goed genoeg". Bezoek voor meer informatie www.LEGO.com

Electronic Arts, EA SPORTS en EA GAMES zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de VS en/of andere landen. EA.com is een dienstmerk van EA.com Inc.

(r) LEGO, BIONICLE en het LEGO-beeldmerk zijn gedeponeerde handelsmerken van de LEGO-groep. (c) 2001 LEGO-groep.

Deze persinformatie wordt u toegezonden door ARIES, namens Electronic Arts.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met EA/LEGO COMPANY.

Contactpersoon EA NEDERLAND:
Dick de Groot
Marketingmanager
Hans José
Productmanager
Beech Avenue 180-2
1119 PS Schiphol-Rijk
Email: ddegroot@europe.ea.com
E-mail: hjose@europe.ea.com
Tel: +31.20 - 65 89 977
Fax: +31.20 - 65 89 970

Contactpersoon EA ENGELAND
Felicity Knights
Corporate Communications
2000 Hillswood Drive
Chertsey, Surrey KT16 0EU
Verenigd Koninkrijk
Email: fknights@europe.ea.com
Tel:+44 1932 450 644
Fax:+44 1932 451 033