Ingezonden persbericht


Adobe neemt technologie over en creëert daarmee complete Image Management en Sharing Oplossing

Acquisitie van Fotiva, Inc. versterkt Adobe's leidende rol in Digital Imaging Technologieën

Amsterdam, 10 december 2001 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, marktleider op het gebied van network publishing, kondigt vandaag de overname aan van de niet-beursgenoteerde onderneming Fotiva, Inc., gevestigd in Santa Rosa, Calif. Fotiva ontwikkelt software-oplossingen op het gebied van digitale fotografie om gebruikers te helpen met het beheren, opslaan, verfraaien en het uitwisselen van digitale foto's. De acquisitie is geheel in lijn met Adobe's strategie om haar klanten de beste, allesomvattende oplossing te bieden voor het bewerken, verfraaien en het beheren van foto's, en om ervaringen goed vast te leggen en met anderen uit te wisselen. Financiële details rond de overname werden niet bekendgemaakt.
"De snelle omschakeling naar digitale fotografie heeft een behoefte aangewakkerd aan image-management oplossingen die mensen helpen bij het organiseren en het met anderen delen van hun collectie digitale foto's," aldus Bryan Lamkin, senior vice president van Adobe's Graphics Business Unit. "Adobe heeft zich ten doel gesteld om de complete digitale fotografie ervaring voor deze groeiende markt verder te verbeteren. De overname van Fotiva betekent dat wij nu krachtige image management oplossingen kunnen bieden die een perfecte aanvulling zijn op onze toonaangevende image editing productlijn, waaronder Adobe Photoshop®, Photoshop Elements en PhotoDeluxe®."

Fotiva's inspanningen op het gebied van productontwikkeling zijn gefocust op een end-to-end oplossing die klanten in staat stelt een levenslang opgebouwde collectie digitale foto's goed te beheren en met anderen uit te wisselen. Door de bundeling van Fotiva's technologie met Adobe's sterke punten op het gebied van digital imaging, layout en ePaper, streeft Adobe ernaar een revolutionaire verbetering te bieden ten opzichte van de eerste generatie Web-gebaseerde oplossingen en software, die gefocust zijn op de hobbyist.

"Vanwege de enorme groei in de verkoop van digitale camera's, is de vraag van klanten naar een digital imaging oplossing die het proces van het managen van foto's, het uitwisselen hiervan via e-mail, het thuis printen en het gebruik van foto-uitwisselingservices, ongelooflijk groot," betoogt Alexis Gerard, president van Future Image, een research en consultancy onderneming op het gebied van digital imaging. "Met deze overname is Adobe in staat om de fotografie-ervaringen van klanten te vereenvoudigen en te verbeteren, en om nieuwe imaging technologieën te ontwikkelen die de groei van de imaging markt verder zullen stimuleren, waar uiteindelijk alle gebruikers van zullen profiteren."

"Het Fotiva team staat te trappelen om haar krachten te bundelen met Adobe, de leider in digital imaging" aldus Michael Slater, medeoprichter van Fotiva. "Deze overname stelt ons nog beter in staat om onze visie, digitale herinneringen een aangenaam en wezenlijk onderdeel in ieders leven te laten zijn, ten uitvoer te brengen."

Fotiva werd opgericht in februari 2000 in Santa Rosa, Calif. In de periode tot oktober 2001 opereerde de onderneming onder de naam PhotoTablet, Inc. Voorafgaand aan de overname werd Fotiva voornamelijk gefinancierd door de verstrekker van durfkapitaal New Enterprise Associates 9 L.P. (NEA). De Fotiva medewerkers die overgaan naar Adobe zullen voortaan deel gaan uitmaken van Adobe's Graphics Business Unit.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com, www.adobe.nl, www.adobe.be) is opgericht in 1982 en bouwt bekroonde softwareoplossingen voor Network Publishing, inclusief web, e-paper, print, video, draadloze en breedbandtoepassingen. Haar tools op het gebied van graphic design, imaging, dynamische media en authoring stellen klanten in staat visueel rijke en betrouwbare content te creëren, beheren en leveren. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose, Calif., en het bedrijf is de op twee na grootste PC software-organisatie in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan $1,2 miljard.

© 2001 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Photoshop and PhotoDeluxe are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wilmer Heck
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global Technology Public Relations

Van Diemenstraat 164 - 166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 20 530 4349
E-mail: wilmerh@text100.nl
URL: www.text100.com