Ministerie van Buitenlandse Zaken


http://www.minbuza.nl

Minister Herfkens in debat over Wereldburgers

Persbericht
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Datum: 10 december 2001

Minister Herfkens in debat over Wereldburgers

Vooruitlopend op de gemeenteraads- en Tweede Kamervekiezingen (maart en mei 2002) bieden 54 landelijke en regionale organisaties op het terrein van internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling minister Herfkens en vertegenwoordigers van politieke partijen bouwstenen aan voor een zogenaamd Regeerakkoord voor Wereldburgers. Dit is een politieke concretisering van het eerder verschenen manifest Wereldburgers zijn we Allemaal.

De campgane Wereldburgers.nl doet een beroep op landelijke en lokale politici om bij hun werk een meer mondiale bril op te zetten en meer coherentie te brengen in het Nederlandse internationaal beleid. Met de campagne vragen de betrokken organisaties, varierend van kerkelijke tot milieu-, vluchtelingenorganisaties en andere instellingen, aandacht voor de internationale gevolgen van het politieke handelen in Nederland In het Regeerakkoord voor Wereldburgers vragen de organisaties aandacht voor onder meer armoedebestrijding, gezondheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieu en ontwikkeling, gentechnolgie en conflicten.

Het Wereldburgers debat vindt plaats in Café Dudok, Hofweg 1a, Den Haag (t.o. het Binnenhof).
Na de opening geeft minister Herfkens een reactie op het manifest en het Regeerakkoord voor Wereldburgers. Vervolgens geven vertegenwoordigers van zes politieke partijen hun visie en vindt een discussie plaats met vertegenwoordigers van de betrokken organisaties in de zaal plaats.

Meer info over de campagne is verkrijgbaar bij:
- Marjolein Schuurmans (van Campagne Wereldburgers), tel. 06-12999330

- Website: www.wereldburgers.nl
Over het optreden van minister Herfkens bij: Directie Voorlichting en Communicatie Buitenlandse Zaken: Yvonne van Hees, tel. 0653180757 of 070-3484167

10 dec 01 14:40