Politiebericht Friesland: 10-12-2001
persberichten van 10/12 (7.00) t/m 10/12 (13.00)

Oentsjerk: dumpen gevaarlijk afval
Zaterdagochtend merkte een 54-jarige inwoner van de Dokter Kijlstraweg dat in zijn afvalcontainer voor bouw- en sloopafval een hoeveelheid gevaarlijk afval was gedumpt. Dit betrof twee volle grijze huisvuilzakken, met onder andere een hoeveelheid latex, lege verfblikken, plamuur en koelvloeistof. Via etiketten kwam de politie de verdachte op het spoor, een 41-jarige inwoner van Oentsjerk. Hij verklaarde uit gemakzucht te hebben gehandeld en zou de afvalzakken alsnog op een correcte manier wegbrengen. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Gytsjerk: diefstal uit auto
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Waling Dykstrastrjitte. De portier aan de passagierszijde was geforceerd. Ontvreemd werd een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 31-jarige inwoonster van Gytsjerk. In dezelfde nacht is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Ulbe van Houtenstrjitte. Ontvreemd werd een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 29-jarige inwoner van Gytsjerk. Ook in een auto, geparkeerd aan Gytsjerksterhoeke, werd ingebroken. Ontvreemd werden een radio-cdspeler, een acculader voor een gsm en een pakje shag. Aangifte is gedaan door een 57-jarige inwoner van Gytsjerk. De politie adviseert om waardevolle spullen altijd uit de auto mee te nemen, in ieder geval het frontje van de radio-cdspeler.

Stroobos: vernieling
Tussen vrijdag 7-12 en maandag 10-12 zijn aan de Zw. Kooistraat een aantal ruiten vernield. Het betreft ruiten van in aanbouw zijnde woningen. De ruiten zijn beschreven en bekrast. Een aantal van deze ruiten moeten vernieuwd worden. Aangifte is gedaan door een 76-jarige man uit Oudehaske.

Lekkum: aanrijding
Maandag omstreeks 11.00 uur reed een 54-jarige vrouw uit Lemmer over de Oan e Dyk in Lekkum. Door een stuurfout kwam zij met de wielen in de berm terecht, waarna zij naar rechts stuurde. Hierbij kwam zij in een ondiepe sloot terecht. Omstanders hielpen de vrouw uit de auto waarna zij voor onderzoek naar het MCL-zuid is gebracht.

bureau communicatie, telefoon 058 - 880 8272