Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 11 december 2001

PvdA organiseert de week

'Een land waar mensen willen wonen'

Ella Kalsbeek bezoekt Rotterdam

Het gaat in de politiek over visie, dromen en daadkracht. Daarom organiseert de PvdA in de week voorafgaand aan het verkiezingscongres op 14 en 15 december de themaweek 'Een land waar mensen willen wonen'. Onder anderen Wouter Bos, Eveline Herfkens, Willem Vermeend, Tineke Netelenbos, Jeltje van Nieuwenhoven, Jeroen Dijsselbloem en Sharon Dijksma nemen in het kader van deze week deel aan werkbezoeken en debatten in Den Haag, Almere, Leiden en Utrecht.

De week 'Een land waar mensen willen wonen' vormt het sluitstuk wat betreft themaweken in aanloop naar het verkiezingscongres. Politici laten plekken zien die hen aanspreken, die verbeterd moeten worden en waar ze willen wonen! Dat registreren ze zelf met camera's.

De werkbezoeken

Op donderdag 13 december bezoeken staatssecretaris van Justitie Ella Kalsbeek en de PvdA-kamerleden Nebahat Albayrak en Arie Kuijper de Millinxbuurt, Tarwewijk in Rotterdam-Zuid.

Het bezoek begint om 13.30 uur in Projectbureau Millinxbuurt, Millinxstraat 52A. Na een welkomstwoord door Dick Lockhorst, voorzitter van het dagelijks bestuur in de deelgemeente Charlois, krijgen Kalsbeek, Albayrak en Kuijper een korte uitleg over de situatie en de plannen voor herstructurering in de tarwewijk door Dominic Schrijer, lid dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois. Barend Rombout, stadhuismedewerker Openbare Orde en Veiligheid, zal een toelichting geven op de problemen en de aanpak van onrechtmatige bewoning. Hierna gaan zij in gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente, deelraad, politie en overige diensten over onder andere vormen van huisvesting, criminaliteit en de bovengemiddelde instroom van minderjarige asielzoekers in de wijk.

Om 15.00 uur brengen de PvdA-ers een bezoek aan bureau Top-score, Millinxstraat (direct naast Projectbureau Millinxbuurt). Dit is het uitzendbureau van waaruit drugsverslaafden de wijk schoonmaken. Nora Strom, coördinator van dit project, zal een toelichting geven.

Om 15.20 uur wordt een kijkje genomen bij een (recent geïnventariseerd) onrechtmatig bewoond pand, waarna om 15.40 uur een bezoek wordt gebracht aan de Schakel. Dit is het buurtinformatie punt, dat bemenst wordt door vrijwilligers in Vreewijk.

Tot slot zullen Ella Kalsbeek, Nebahat Aklbayrak en Arie Kuijper van 16.15-17.00 uur een bezoek brengen aan bewonersorganisatie Bloemhof (deelgemeente Feijenoord), Lange Hilleweg 59. Na een ontvangst door 03-co van Lent, voorzitter van de PvdA-afdeling Feijenoord, gaan ze in gesprek met buurtbewoners en de bewonersorganisaties Bloemhof en Vreewijk over de situatie in de wijk met betrekking tot veiligheid, onrechtmatige bewoning van panden en de opvang en huisvesting van nieuwe bewoners.