ERNST AND YOUNG

Ernst & Young innoveert Jaarverslag

'Hoe redden we het jaarverslag? Dat brave boekje vol goed fatsoen... Hoe redden we dit jaarlijkse ritueel waar niemand meer op zit te wachten?' Die vraagt stelt hoofdredacteur Jeroen Smit van FEM de Week in een column van zijn hand in het Jaaroverzicht 2000-2001 van Ernst & Young. In diezelfde publicatie hoopt de accountants- en adviesorganisatie ook een antwoord te geven op de vragen van Smit; met een journalistiek magazine en een digitale versie van het Jaaroverzicht.

In het nieuwe Jaaroverzicht van Ernst & Young komt niet alleen de Raad van Bestuur aan het woord om eigen schouderklopjes uit te delen, maar krijgen ook kritische commentatoren de gelegenheid om hun visie te geven op actuele thema's in accountancyland. Met een journalistiek volwassen tijdschrift hoopt Ernst & Young de aantrekkelijkheid van het verslag te vergroten. Bovendien wil Ernst & Young als deskundige op het gebied van jaarverslagen hiermee aangeven dat er ook andere vormen van verslaggeving mogelijk zijn dan doorgaans van de drukpers verschijnen.

Het Jaaroverzicht van Ernst & Young omvat onder meer:
- interview met bestuursvoorzitter Jan den Hartog over hoogte- en dieptepunten in het afgelopen jaar;

- discussie tussen Rik Hindriks (PvdA), Kees Storm (AEGON) en Chris Westerman (E&Y) over onafhankelijkheid en andere actuele thema's in de accountancy;

- interview met Monique Brummans (Diemen & Van Gestel Select) over vrouwen aan de top van het bedrijfsleven;

- gesprek tussen Marnix van Rij (oud-voorzitter CDA) en Bas Eenhoorn (voorzitter VVD) over de moeizame relatie tussen politiek en bedrijfsleven;

- Frank van den Ende (E&Y) en Fons van Westerloo (SBS) nemen stelling over cultuur en media;

- Rintje Ritsma en Anky van Grunsven over topsport als onderneming;
- opiniebijdrage over het Nederlandse investeringsklimaat;
- opiniebijdrage over de 'werknemerscommissaris'.
Naast de 'print'-versie van het Jaarverslag staat op het Internet een on line versie van het magazine (www.ey.nl/allesvanwaardeisweerloos/). Ook deze eigen digitale vertaling van het Jaaroverzicht is voor Ernst & Young een primeur.