Korps: Flevoland, plaats: Almere 10-12-2001
Politie zoekt getuigen moordzaak
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Politie zoekt getuigen moordzaak
ALMERE Twee van de drie verdachten in de moordzaak op het 8-jarige Almeerse meisje, de 32- en 38-jarige Almeerders, zijn in vrijheid gesteld. De derde verdachte, de 33-jarige Almeerder, wordt in ieder geval de komende 30 dagen nog gevangen gehouden. Hij wordt aangemerkt als de hoofdverdachte in deze moordzaak. Dit heeft de raadkamer van de rechtbank in Lelystad vorige week beslist. Na die 30 dagen bepaalt de raadkamer of de gevangenhouding met nog eens 30 dagen verlengd wordt.

De politie is op zoek naar getuigen om het onderzoek helemaal te kunnen afronden. Wie heeft dinsdagmiddag 27 november tussen 12:30 en 14:30 uur op de Slingerweg-Eemmeerdijk-Gooimeerdijk een man zien lopen in de richting van Almere? Of wie weet wie hem een lift heeft gegeven? Het gaat om een lange man, gekleed in een donkergrijze jas en een rode broek. Hij droeg zijn donkere, golvende haar vermoedelijk in een paardenstaart en had waarschijnlijk een oranjerode jerrycan bij zich. Getuigen worden dringend gevraagd contact op te nemen met de politie, telefoon: 036 538 3838.

In belang van het onderzoek kan niet nader op deze zaak worden ingegaan. Zodra er meer informatie beschikbaar is, wordt dat op deze site gepubliceerd.