Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ICTroom Company maakt dat computer zich thuis voelt

Nieuw bedrijf vult gat in de markt voor computerhuisvesting

Oegstgeest, 10 december 2001 Sinds dit jaar kent Nederland haar eerste onafhankelijke intermediair gespecialiseerd in computerhuisvesting: ICTroom Company. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen, inrichten en bouwen van computerruimten. Een gebied dat tot nog toe onvoldoende aandacht krijgt van ICT-professionals, zo constateerden de ondernemers Chris Laarman en Sander Nieuwmeijer. Daarom richten richtte hzij samen ICTroom Company op, een bedrijf dat inspeelt op de noodzaak van optimaal ingerichte, veilige computerruimten.

Laarman en Nieuwmeijer genieten beide over jarenlange ervaring als het gaat om de inrichting van computerruimten. Onder zijn leiding van Nieuwmeijer groeide bijvoorbeeld Allround Systemen, distributeur in computerkamerinrichtingen, uit tot een belangrijke speler op de Nederlandse markt. Na de verkoop van Allround Systemen in 1997 aan het Amerikaanse APW Wright Line, een beursgenoteerd bedrijf gespecialiseerd in technical environment solutions, is Nieuwmeijer twee jaar commercieel directeur van de Europese organisatie van APW Wright Line. Daar maakt hij kennis met Laarman, jarenlang managing partner van het door hem gestartte marketing- en communicatiebureau OHPIS in Den Haag die na de verkoop van dit bedrijf als consultant werkt bij Wright Line. ZeHij ontdektken een gat in de markt voor computerhuisvesting en richten in februari 2001 ICTroom Company op.

Basis voor de oprichting van ICTroom Company vormt een onderzoek naar de markt voor computerhuisvesting dat het bedrijf uitvoerde. Daarbij stellen zij een werd een lacune vastgesteld aan de aanbodzijde. Het aanbod is niet erg transparant , aldus Nieuwmeijer. Tijdens ons onderzoek zijn we geen echte specialisten tegengekomen die totaaloplossingen bieden in computerhuisvesting. Er bestaan wel specialisten op deelgebieden, bijvoorbeeld verhoogde vloeren of computerkasten. Deze leveranciers zijn lastig te traceren doordat het overgrote deel traditioneel georganiseerd is en zich niet of nauwelijks op het Internet presenteert, een belangrijk medium voor de doelgroep . Daarnaast constateerde ICTroom Company dat bedrijven onvoldoende aandacht hebben voor aspecten als bekabeling, klimaatbeheersing, noodstroom en beveiliging.Laarman: Een ICT-manager besteedt vooral tijd aan ICT-vraagstukken en het selecteren en ontwikkelen van hardware en softwaretoepassingen. Gemiddeld eens in de tien jaar wordt hij of zij geconfronteerd met het bouwen of verbouwen van de computerruimte. Door de ondoorzichtigheid van de markt is het dan niet eenvoudig snel een goed beeld te krijgen van geschikte leveranciers en hun producten en diensten op waarde te schatten. Wij helpen Nieuwmeijer: Een ICT-manager besteedt vooral tijd aan ICT-vraagstukken en het selecteren en ontwikkelen van hardware en softwaretoepassingen. Gemiddeld eens in de zeven jaar wordt hij of zij geconfronteerd met het bouwen of verbouwen van de computerruimte. Door de ondoorzichtigheid van de markt is het dan niet eenvoudig snel een goed beeld te krijgen van geschikte leveranciers en hun producten en diensten op waarde te schatten. Wij helpen ICT- en facilitymanagers bij het ontwerpen en inrichten van de ICT-ruimte en maken het aanbod inzichtelijk. Doordat we de markt goed kennen, zijn we bovendien in staat om de beste prijsprestatieverhouding te realiseren voor ieder onderdeel. Zo kunnen we aanzienlijke besparingen realiseren, of het nu gaat om een deel- of een totaaloplossing.

De markt voor computerhuisvesting in Europa wordt geschat op zo n 35 miljard EURO en is daarmee zeker geen kleine niche. Doordat het gebruik van computersystemen toeneemt en daarmee de behoefte aan professionele beheersomgevingen steeds groter wordt, is in de komende jaren bovendien een aanzienlijke groei te verwachten. Daarbij staat momenteel een aantal zaken sterk in de belangstelling, zoals beveiliging, zuivere stroomvoorziening, koeling van krachtige servers en routers of blussen met gassen zoals halon. ICTroom Company streeft naar een toonaangevende marktpositie. Hoe meer groei, hoe ondoorzichtiger het aanbod en hoe meer tijd het de ICT- of facilitymanager zal kosten om voldoende kennis op te doen. Ik verwacht dan ook dat er veel ruimte zal zijn voor een specialist als ICTroom Company die daadwerkelijk grip op tijd en geld kan garanderen , aldus Laarman en Nieuwmeijer.

Over ICTroom Company

ICTroom Company realiseert fysieke ruimten waarin centrale computers en communicatieapparaten zich thuis voelen . Het bedrijf verleent diensten en levert producten rond de bouw van de computerruimte en behuizing voor apparatuur. Ook verzorgt het bedrijf tijdelijke computerruimte op locatie. ICTroom Company bestaat uit de business units ICTroom Consulting en ICTroom Products. ICTroom Consulting biedt advies over en uitvoering van de bouw of verbouwing van de computerruimte. De consultants zijn gespecialiseerd in alle vitale onderdelen van een professionele

ICT omgeving behalve in computers en software. ICTroom Products ontwerpt en produceert innovatieve producten zoals de SE19 serverkast. Het bedrijf beschikt over een groot netwerk van specialisten op deelgebieden en maakt gebruik van A-merkproducten bij de totstandkoming van computerruimten. Meer informatie over ICTroom Company is te vinden op www.ictroom.com

Noot aan de redactie:

Foto s van de heer Nieuwmeijer met hogere resolutie zijn op onderstaand adres opvraagbaar. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Nanda Bechtholt, The Communication Force

Telefoon : +31 (0)20 547 01 99

Mobiel : +31 (0)6 225 57 240

e-mail : nandab@communicationforce.com