Vendex KBB NV

P E R S B E R I C H T

Exclusieve overeenkomst met Microsoft voor lancering spelcomputer

Dixons en Dixtone halen Xbox als eerste naar Nederland

Den Bosch, 10 december 2001

De elektronicaketens Dixons en Dixtone BeFirst presenteren als eerste in Nederland Xbox, de nieuwe spelcomputer van Microsoft. De winkelformules beschikken sinds afgelopen weekeinde over een beperkt aantal exemplaren van de zeer gewilde en sensationele Xbox, die pas vanaf 14 maart volgend jaar in Europa te koop zal zijn. Met Microsoft is een overeenkomst gesloten om Xbox exclusief in de winkel te mogen presenteren. Tot op heden is Xbox uitsluitend in de Verenigde Staten te verkrijgen.

Dixons en de zusterformule Dixtone BeFirst zullen Xbox demonstreren in een groot aantal vestigingen van de formules en van ElectricCity, de elektronica-afdeling van V&D, waarvoor Dixons de inkoop verzorgt. Onder de naam "Xbox on Tour" zullen vestigingen in acht grote steden worden aangedaan (Amsterdam, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht). De tour is deze week begonnen in Amsterdam, waar de liefhebbers Xbox in alle vijf filialen van Dixtone BeFirst kunnen uitproberen.

Xbox is het lang verwachte videogamesysteem van Microsoft en geldt als antwoord op de langer bestaande spelcomputers van Sony en Nintendo. Het systeem is buitengewoon krachtig en onderscheidt zich van de huidige apparatuur, doordat het het spelen van kwalitatief hoogwaardige games via internet mogelijk maakt. Bovendien is de beeldkwaliteit van Xbox ongekend goed, zodat de videogames een hoog realiteitsgehalte hebben.

Xbox is op 15 november jl. in New York gelanceerd. In Europa zal het systeem vanaf 14 maart volgend jaar voor de consument beschikbaar zijn, maar gezien de grote belangstelling zullen de eerste leveranties net als in de VS snel zijn uitverkocht. Om teleurstelling te voorkomen kunnen klanten van Dixons en van Dixtone BeFirst tijdens de "Xbox on Tour" reeds een exemplaar bestellen. De prijs van Xbox is inmiddels vastgesteld op 479 euro. Voor de eerste 500 bestellende klanten is een uniek pakket samengesteld met een collector's item van het sensationele spel Halo, alsmede een exclusieve Xbox draagtas voor een prijs van 547 euro.

Over Dixons en Dixtone BeFirst
Dixons is een landelijke formule met meer dan 125 vestigingen op A1-locaties. In de winkels en op de website vindt de klant een assortiment pc's en computeraccessoires, telecommunicatie, (digitale) fototoestellen, camcorders, portable audio, spelcomputers en cd-romsoftware.

Dixtone BeFirst is een van de belangrijkste aanbieders van apparatuur en software voor mobiele communicatie met meer dan 40 winkels op A1-locaties. De formule onderscheidt zich van de bestaande communicatieshops door een compleet aanbod van de nieuwste applicaties op communicatiegebied en door de thematische presentatie van het assortiment, die met name de jonge 'professional' moet aanspreken.

Beide winkelketens zijn onderdeel van de Dixons-groep, waartoe ook Dynabyte, een landelijke keten van 31 computerspeciaalzaken, behoort.

De Dixons-groep is een snel groeiende werkmaatschappij van Koninklijke Vendex KBB. Vendex KBB is de leidende non-foodretailer in Nederland en is met diverse winkelformules ook actief in België, Luxemburg, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Tot de onderneming behoren zevenentwintig bekende formules in de sectoren warenhuizen en speciaalzaken.

Perscontacten:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de directie van Dixons, Goudenheuvel 47, 5234 GA Den Bosch, Tel.: 073-6460707.