Perskamer

TNO en Karmann gaan samenwerken aan veiligheid

TNO

10 december 2001

TNO Wegtransportmiddelen en Wilhelm Karmann GmbH hebben een overeenkomst getekend om samen te werken op het gebied van passieve voertuigveiligheid. Uitwisseling van kennis is het belangrijkste onderdeel van deze overeenkomst. Beide partners delen hun kennis en kunde op het gebied van ontwikkeling en testen van nieuwe voertuigen o.a. door het uitvoeren van botsproeven. Niet alleen projecten voor nieuwe auto's, maar ook bestaande projecten worden hierin meegenomen.

Tezamen vormen Karmann en TNO op deze manier een krachtige en onafhankelijke partner op het gebied van voertuigontwikkeling voor de internationale automobielindustrie.

Karmann zal door deze samenwerking zijn competenties op het gebied van ontwikkeling en vervaardiging van complete voertuigen (m.n. cabrioletten en coupés) uitbreiden. Hierdoor wordt invulling gegeven aan het belang dat Karmann hecht aan ontwikkeling op het gebied van passieve veiligheid. Karmann zal het projectmanagement en de toelevering van testvoertuigen voor haar rekening nemen.

Deze overeenkomst past binnen de TNO-strategie om samen met bedrijven kennis toepasbaar te maken. TNO integreert haar kennis op het gebied van passieve veiligheid met de kracht van Karmann in voertuig ontwikkeling. TNO is binnen deze overeenkomst verantwoordelijk voor de uitvoering en evaluatie van de botsproeven.

TNO Wegtransportmiddelen heeft expertise op de gebieden botsveiligheid, verbrandingsmotoren, voertuigdynamica en nieuwe transportsystemen. Wilhelm Karmann GmbH is een leidende systeempartner voor de auto-industrie. Karmann heeft bijzondere kennis van de constructie van autocarrosserieën en de ontwikkeling en productie van cabrioletten.

Meer informatie:
TNO Wegtransportmiddelen

Contactpersoon:
Persvoorlichting

Maarten Lörtzer
Telefoon 015 269 49 75

June Vasconcellos

Telefoon 015 269 49 05

Fax 015 262 73 35
E-mail pressinfo@tno.nl

Postbus 6050
2600 JA, Delft