Vakvereniging Voor Machinisten en Conducteurs

Tilburg, 10 december 2001

Leden VVMC stemmen in met CAO Sociale Eenheid NS

Met een ruime meerderheid hebben de leden van de VVMC, de grootste vakbond van machinisten en conducteurs bij de NS, ingestemd met het onderhandelingsresultaat CAO Sociale Eenheid NS. Dit onderhandelingsresultaat kwam 1 november jl. tot stand.

De stemming is schriftelijke gehouden onder de leden die per 1 januari 2002 onder de sociale eenheid NS vallen. VVMC-onderhandelaar Hubert Vankan is verheugd met het resultaat van de stemming. De vakbonden hebben hard moeten onderhandelen om de uitkering ineens bij de zg. 55-plus regeling te laten bestaan. Daarnaast hebben we een wezenlijke verbetering in de zg. 54-min regeling kunnen afspreken wat inhoudt dat de maximale duur van de aanvulling tot 75% van het laatst genoten salaris wordt verlengd tot einde vervolguitkering.

Het sociaal plan is naar de huidige tijd gemoderniseerd en het accent ligt op het hervinden van werk door zeer intensieve bemiddeling. Het interne bemiddelingstraject kan zelfs een duur omvatten van 34 weken. Lukt het dan niet om een werknemer te herplaatsen dan wordt er naar extern werk bemiddeld volgens gewijzigde herplaatsingtermijnen.

Wij houden u op de hoogte.