NEBAS

Opnieuw Nederlander in hoge internationale functie

Opnieuw Nederlander in hoge internationale functie

De Nederlander John Teunissen is in Athene gekozen als penningmeester van het Internationale Paralympisch Comité (IPC). Hij volgt daarmee de Fransman André Auberge op die meer dan 12 jaar deze functie heeft bekleed. Niet eerder heeft een Nederlander een dergelijke hoge functie binnen het IPC vervuld. Door zijn verkiezing als penningmeester zal Teunissen tevens zitting krijgen in een van de commissies van het IOC. Het IOC en het IPC werken sinds één jaar namelijk nauw met elkaar samen.

De 45 jarige Teunissen, afkomstig uit de Gelderse plaats s-Heerenberg, was de afgelopen jaren in Nederland penningmeester van de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten (NebasNsg). Deze functie zal hij begin 2002 neerleggen. Teunissen, in het dagelijks leven directeur van het sportexploitatiebedrijf ESG uit Bergen (L) denkt dat zijn verkiezing mede te danken is aan een goed opgezette verkiezingscampagne, waarbij de ondersteuning van het ministerie van VWS een grote rol heeft gespeeld. 'Tijdens de Paralympische zomerspelen in Sydney heeft de NebasNsg mijn kandidatuur bekend gemaakt', aldus Teunissen. 'Tijdens een door VWS georganiseerde bijeenkomst sprak Staatssecretaris Vliegenthart uit mijn kandidatuur volledig te ondersteunen. Dat heeft toen veel indruk gemaakt en zeker bijgedragen tot mijn verkiezing. Hiermee is gebleken dat het mogelijk is Nederlanders in hoge internationale posities te kunnen krijgen', aldus een tevreden Teunissen.

EINDE PERSBERICHT

Dit is een persbericht uitgegeven door de NebasNsg. Indien uw verdere informatie wenst kunt u contact opnemen met de heer Erik de Winter, directeur van NebasNsg, te bereiken onder telefoonnummer 06-54708415 of met John Teunissen telefoonnummer
06-53360856

10 dec 01 10:55