Ingezonden persbericht

Return-Path: redactie@nieuwsbank.nl

10 december 2001
Nostradamus
Plaats: Speakers, Burgwal 45-49, Delft

De Franse Nostradamus (1503-1566) werd door zijn tijdgenoten beschouwd als een briljant arts, die hele dorpen genas van de builenpest. Maar Nostradamus was ook profeet of ziener. In 946 kwatrijnen beschreef hij zijn visioenen. Deze kwatrijnen zijn helaas voor de meeste mensen nauwelijks te ontcijferen als gevolg van het obscure en symbolische taalgebruik, cryptische omschrijvingen, gebruikte anagrammen etc. Een en ander heeft tot gevolg dat veel van zijn voorspelllingen pas als zodanig herkend worden, nadat de voorspelde gebeurtenis al lang heeft plaatsgevonden.

Door Kees Couprie, als informaticus werkzaam in het bedrijfsleven en tevens auteur van diverse artikelen over Nostradamus.
Maar informatie?Studium Generale, tel.: (015) 2783988, e-mail: StudiumGenerale@tudelft.nl, website: www.sg.tudelft.nl

Wat wil het toeval?
Studium Generale organiseert het toeval. Bestaat het toeval werkelijk of is het een camouflage voor wat we (nog) niet weten? Kan de wiskunde het toeval temmen? Kunnen we het toeval een handje helpen? Laten natuurwetten het toeval toe of bepalen zij het juist? Of is er een Onzichtbare Hand die wat met toeval strooit? Laat je opinie hierover niet meer aan toeval over. Grijp je kans om vijf avonden je deskundigheid op het gebied van willekeur en noodzaak exponentieel te vergroten.

Afkortingen

BK Faculteit Bouwkunde
CiTG Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen ITS Faculteit Informatietechnologie en Systemen
TNW Faculteit Technische Natuurwetenschappen
LR Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek
OCP Faculteit Ontwerp, Constructie en Productie
TBM Faculteit Techniek, Bestuur en Management