Partij van de Arbeid

Den Haag, 6 december 2001



PvdA organiseert de week

'Een land waar mensen willen wonen'

Wouter Bos bezoekt Utrecht

Het gaat in de politiek over visie, dromen en daadkracht. Daarom organiseert de PvdA in de week voorafgaand aan het verkiezingscongres op 14 en 15 december in Amsterdam de themaweek 'Een land waar mensen willen wonen'. Onder anderen Wouter Bos, Eveline Herfkens, Willem Vermeend, Tineke Netelenbos, Jeltje van Nieuwenhoven Jeroen Dijsselbloem en Sharon Dijksma nemen in het kader van deze week deel aan werkbezoeken en debatten in Den Haag, Almere, Leiden en Utrecht.

De week 'Een land waar mensen willen wonen' vormt het sluitstuk wat betreft themaweken in aanloop naar het verkiezingscongres. Politici laten plekken zien die ze aanspreken, die verbeterd moeten worden en waar ze willen wonen! Dat registreren ze zelf met camera's.

De werkbezoeken

Op 10 december bezoeken staatssecretaris Bos, de Tweede-Kamerleden Nebahat Albayrak, Staf Depla, Laurette Spoelman, het kandidaat-Kamerlid Diederik Samsom en de Utrechtse wethouder Hans Spekman verschillende Utrechtse wijken. In gesprekken met bewoners en vertegenwoordigers van sportverenigingen, wijkbureaus en woningbouwverenigingen wordt ingegaan op de vraag hoe gezamenlijk dingen gerealiseerd kunnen worden en hoe beloftes die ooit zijn gemaakt ook worden nagekomen.

Op het programma staan de volgende activiteiten:

10.00 - 11.30 Bezoek aan Lunetten

Een wandeling met het Bewonersoverleg Lunetten waarbij de knelpunten in de wijk aan de orde komen.

Locatie: verzamelen bij Sociaal Cultureel Centrum Musketon, Hondsrug 19, Utrecht

12.00 - 14.00 Bezoek aan Ondiep

Gesprek over met bewoners, vertegenwoordigers van wijkbureau Noordwest, Portes en woningbouwvereniging Mitros over de wijze waarop in Ondiep de komende jaren 9000 woningen worden ge- en herbouwd.

Locatie: Buurthuis 'Ons Ondiep', Boerhaveplein 100, Utrecht

14.30 - 16.30 Bezoek aan Leidsche Rijn

Na een rondleiding door het informatiecentrum Leidsche Rijn vindt een rondetafelgesprek plaats met vertegenwoordigers van verschillende sportclubs. Het mogelijk verleggen van de A2 heeft gevolgen voor sportclubs.

Locatie: Informatiecentrum Leidsche Rijn, Verlengde Vleutenseweg 32, Utrecht

Voor meer informatie 03-ije Laffeber, 070 318 3691