Ingezonden persbericht

Anneke Smit-Boerma is boos

Nou ja, boos... in ieder geval zijn de laatste weken onjuistheden gepubliceerd in diverse media met betrekking tot Anneke Smit-Boerma. Dat moet nu even worden rechtgezet.
Zij zou een partij-hopper of politieke draaitol zijn. In werkelijkheid was Smit-Boerma één jaar jeugdlid van de VVD. "Dat was een jeugdzonde waar ik zo van schrok dat ik de volgende 25 jaar geen lid van welke politieke partij dan ook ben geworden". Door zorg om het milieu werd zij lid van De Groenen, en bleef dat gedurende meer dan 10 jaar. In die tijd werd ze ook gekozen als lid van Provinciale Staten van Noord-Holland. Nadat haar statenperiode was beëindigd in 1999, stapte zij over naar Leefbaar Nederland: "Het was een club van mensen met frisse ideeën over onder meer de reorganisatie van het openbaar bestuur in Nederland. Dat er zo het een en ander te reorganiseren was, daar was ik inmiddels al achter gekomen".
In augustus 2001 werd Pim Fortuyn gelanceerd als beoogd lijsttrekker van Leefbaar Nederland. Anneke Smit-Boerma stelde zich op als enige vrouwelijke tegen-kandidaat. Nadat haar presentatie en debat was geweigerd, besloot zij Leefbaar Nederland te verlaten. "In tegenstelling tot andere kandidaat-lijsttrekkers wenste ik in geen geval met Pim Fortuyn plaats te nemen in de Tweede Kamer. Ook al zou men mij de kamer indragen". Voorts circuleerde een hardnekkig gerucht als zou zij initiatiefnemer of mede-oprichter zijn van de partij Duurzaam Nederland. "Dat is niet het geval, en een bespreking heeft niet plaatsgevonden". Inmiddels heeft Smit-Boerma een nieuw politiek tehuis gevonden bij de VSP. Dat is een afkorting voor de Verenigde Senioren Partij: het samengaan van de Ouderenunie en ASP. "Ik kende vele mensen nog vanuit mijn tijd in Provinciale Staten, en hun ideeën sluiten naadloos aan bij de mijne. Ik denk dat nu de senioren één partij hebben gevormd, zij een geduchte politieke tegenstander zijn op weg naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer".

Nadere informatie bij:
Anneke Smit-Boerma
R. Castelijnstraat 9 hs
1111 AW Diemen
020-4160233
email: smitboerma@chello.nl