KPN NV

KPN Mobile rondt verkoop belang in Telkomsel af

10 december 2001

Nummer
081p

KPN Mobile International B.V., een dochteronderneming van Koninklijke KPN N.V., heeft vandaag de verkoop en overdracht afgerond van in totaal 22,28% van het aandelenkapitaal van P.T. Telkomsel Tbk. Dit belang wordt door Singapore Telecom Mobile Pte. Ltd. overgenomen voor een bedrag van in totaal USD 601 miljoen (circa EUR 668 miljoen). De betaling van deze som is vandaag geëffectueerd. Daarnaast zal SingTel Mobile ook de nog resterende serviceverplichtingen verrekenen die KPN Mobile heeft ten aanzien van Telkomsel. Deze worden gewaardeerd op een bedrag van USD 25 miljoen (EUR 28 miljoen).

Deze transactie vloeit voort uit de definitieve overeenkomsten die op 31 oktober 2001 werden ondertekend en bekendgemaakt.

KPN zal de netto-opbrengst gebruiken om de netto-schuldenlast terug te brengen. Deze transactie is weer een belangrijke stap in de plannen van KPN om de niet-kernactiviteiten af te stoten. De totale opbrengst van de verkoop van niet-kernactiviteiten tot dusverre bedraagt circa EUR 3,0 miljard. Door deze overdracht van Telkomsel is het totaal van reeds in cash ontvangen bedragen gestegen tot EUR 2,3 miljard. De verkoop van Telkomsel zal niet van invloed zijn op de omzet en EBITDA. De boekwinst zal meer dan EUR 300 miljoen bedragen.


Noot voor de redactie (