Ingezonden persbericht

Persbericht

'Verdere versterking marktpositie'

Drie leasebedrijven ABN AMRO Lease Holding gaan op in één nieuwe organisatie

Almere, 10 december 2001 - ABN AMRO Lease Holding (AALH) heeft besloten de lease-activiteiten van LeasePlan Nederland N.V., Auto Lease Holland B.V. en Leaseconcept B.V. te concentreren in één onderneming, LeasePlan Nederland B.V. Het is ook de merknaam, waaronder alle diensten en producten op de Nederlandse markt worden gebracht. De nieuwe organisatie gaat werken vanuit vestigingen in Almere, Gouda en Raamsdonksveer.

De directie van de Nederlandse groep start in januari 2002 met de integratie. De nieuwe organisatie moet in de tweede helft van 2003 operationeel zijn. De integratie zal in principe niet leiden tot gedwongen ontslagen. Gedwongen ontslagen kunnen worden voorkomen door flexibilisering van de arbeidstijden, arbeidsduurverkorting, natuurlijk verloop, extra groei van de onderneming en opleiding c.q. herscholing. Bij de drie leasemaatschappijen werken in Nederland nu in totaal ongeveer 870 mensen.

Schaalvoordeel
Het bundelen van de krachten moet LeasePlan in staat stellen haar leidende positie in de nationale en internationale leasemarkt te versterken en verder uit te bouwen en hiermee adequaat te reageren op de marktontwikkelingen. De beslissing sluit aan op een strategische heroriëntatie die AALH in 1999 binnen de internationale LeasePlan Groep onder de naam UNIFORCE uitvoerde en die zij vanaf 2000 implementeert.
De belangrijkste verandering in Nederland is het loslaten van het multilabelbeleid, waarin de drie maatschappijen elk met een specifieke dienstverlening verschillende marktsegmenten bedienden. In die nieuwe strategie richt LeasePlan zich niet meer exclusief op de grotere (multi)nationale bedrijven en het hoofdzakelijk aanbieden van open calculatieproducten via operationele lease. De LeasePlan Groep bedient alle zakelijke markten met alle productvarianten en aanvullende diensten rond wagenparkbeheer.
Door één label te positioneren voor operationele leasing en wagenparkbeheer op wereldwijde schaal, is LeasePlan in staat een consistent en kwalitatief hoogwaardig serviceniveau te bieden, daarbij gebruikmakend van significante schaalvoordelen.
Hiermee wordt effectief het hoofd geboden aan de toenemende prijsconcurrentie. Een ontwikkeling die LeasePlan voor wil zijn door pro-actief de efficiency en de effectiviteit van de organisatie te vergroten en daardoor de kosten verder omlaag te brengen. Met één sterk merk, één slanke, goed functionerende organisatie en een zo laag mogelijk kostenniveau zijn belangrijke voorwaarden geschapen om alle krachten te benutten voor het vergroten van het Nederlandse marktaandeel en het versterken van de (inter)nationale concurrentiepositie.

Marktleider
De nieuwe directievoorzitter van LeasePlan Groep Nederland is Peter Verkuyl, thans Senior Vice-President Northern Europe region van de LeasePlan Groep en daarvoor algemeen directeur van Auto Lease Holland. Hij zegt: "De integratie zal onze positie als marktleider aanzienlijk versterken. Wij hebben gekozen voor LeasePlan als naam voor de nieuwe organisatie en het productenpakket, omdat dit het meest gerenommeerde merk is, een grote naamsbekendheid heeft en ook het label is voor al onze activiteiten op dit gebied in het buitenland."
Tot het Management Team van LeasePlan Groep Nederland zullen eveneens toetreden de heren:
- Drs. L.A.M. Vernaus r.a., als Chief Financial Officer, tevens lid Groepsdirectie LeasePlan Nederland; de heer Vernaus is thans Senior Corporate Vice-President Control & Reporting bij ABN AMRO Lease Holding N.V.
- Drs. B.J.P. Kleinherenbrink, belast met de portefeuille Business to Business Markets, tevens lid Groepsdirectie LeasePlan Nederland; hij is nu Algemeen Directeur van LeasePlan Nederland N.V. - P.E. Vedder, belast met de portefeuille Automotive Markets, tevens lid Groepsdirectie LeasePlan Nederland. De heer Vedder is nu Algemeen Directeur van Auto Lease
Holland B.V.
- Drs J. van Klinken, belast met de portefeuille Operations, tevens lid Groepsdirectie LeasePlan Nederland. De heer Van Klinken is op dit moment Algemeen Directeur van Leaseconcept b.v.
- S.A. Malhoe, Directeur ICT. De heer Malhoe vervult nu dezelfde functie bij LeasePlan Nederland N.V.
- Drs. J.M. Janssen, Directeur HRM. De heer Janssen is thans verantwoordelijk voor HRM bij LeasePlan Nederland N.V.

Profiel LeasePlan
LeasePlan is in Nederland en Europa marktleider op het gebied van operationele leasing van voertuigen en wereldwijd op het gebied van wagenparkbeheer. Zij heeft wereldwijd 4.930 medewerkers, waarmee zij meer dan 18.000 klanten bedient. De nieuwe LeasePlan-organisatie heeft in Nederland meer dan 150.000 voertuigen in beheer; wereldwijd zijn dat er 1,1 miljoen.
De geconsolideerde leasecontractportefeuille van de totale LeasePlan Groep had per 30 juni 2001 een waarde van EUR 9,1 miljard. De LeasePlan Group heeft dochterondernemingen in 21 Europese landen, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Brazilië en India.


-einde persbericht-