Politiebericht Eindhoven e.o. 10-12-2001
3ePersberichtmaandag10december2001

Politieberichten

Helmond: Snelheidscontrole
Maandag tussen 8.50 en 12.25 uur is op de Rijpelbaan een snelheidscontrole gehouden. 1587 voertuigen zijn gecontroleerd. 239 daarvan reden sneller dan 70 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 118 km/u.

Maandagmiddag tussen 13.50 en 15.30 is op de Heikantseweg een snelheidscontrole ge-houden. Van de 404 gecontroleerde voertuigen reden er 44 sneller dan 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 129 km/u.

Helmond: Verdachte mishandeling aangehouden
Maandagmiddag om 14.20 uur is op de Isidoor Opsomerstraat een 28-jarige man uit Hobo-ken aangehouden. Hij had daar zijn 23-jarige echtgenote mishandeld. De vrouw raakte ge-wond en is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Maandagmiddag tussen 15.35 en 17.15 uur is op de Pastorielaan een snelheidscontrole gehouden. 548 voertuigen zijn gecontroleerd. 30 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Maandagmiddag zijn op de Peter Zuidlaan / Julianastraat 12 automobilisten bekeurd voor het negeren van het roodlicht.

Geldrop: Mishandeling
Maandagmiddag rond 16.20 uur zag een 16-jarige jongen uit Best dat een onbekende jongen op de Stationsstraat met zijn gestolen fiets liep te sjouwen. Hij sprak hem daarop aan en opende het slot met zijn fietssleuteltje. Direct daarop sloeg de onbekende jongen de Bestenaar in zijn gelaat. Een tweede klap weerde het slachtoffer met zijn pols af. Onmiddellijk daarop maakte verdachte zich uit de voeten. Het slachtoffer klaagde over een pijnlijke pols. Hij heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Deurne: Diefstal bestelauto
Tussen zondagavond 21.00 en maandagmorgen 6.20 uur is vanaf de Soemeersingel een witte bestelauto, Mazda E2200, kenteken VL-65-LT, gestolen.

Deurne: Verdachten winkeldiefstal aangehouden
Maandagmiddag om 17.00 uur is op de Schelde een 13-jarig meisje uit Helmond aange-houden. Zij nam daar een pakje sigaretten uit een winkel weg zonder deze af te rekenen. De bedrijfsleidster sprak haar daar op aan en heeft het meisje overgedragen aan de politie. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat zij het pakje sigaretten voor een haar bekende 14-jarig meisje uit Deurne had wegnomen. De Deurnese had op de uitkijk gestaan. Eerder op de middag had de Deurnese een gsm van de Helmondse afgepakt. Zij dreigde deze kapot te gooien als zij de sigaretten niet wegnam. Hierop is de Deurnese aangehouden. Beiden zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Maandag om 18.00 uur is op de Veestraat een 23-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij had daar uit een winkel twee overhemden gestolen zonder deze af te rekenen. Hij is overgebracht naar het politiebureau.